Yksilökuntoutus

Mitä yksilökuntoutus on?

Yksilökuntoutus on sinua varten, kun haluat tukea kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi silloin, kun jokin sairaus tai vamma aiheuttaa elämääsi erilaisia haasteita. Yksilökuntoutuksessa saat konkreettista ja yksilöllisesti suunniteltua tukea omaan elämäntilanteeseesi aidosti välittäviltä ammattilaisiltamme. Palvelu on sinulle maksutonta, kun haet sitä Kelan kautta.

Yksilöllisessä kuntoutuksessa sinun hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi edistetään kokonaisvaltaisesti ja saat konkreettisia keinoja voida paremmin omassa arjessasi. Yksilökuntoutuksessa on mahdollisuus perehtyä juuri siihen elämän osa-alueeseen, johon henkilökohtaisesti tarvitset tukea. Se on myös hetki pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ja virkistyä hyvän olon keskuksessa.

Yksilöllisiin tavoitteisiin yksilöllistä tukea

Asiakkaanamme määrittelet itse tavoitteet kuntoutuksellesi. Sopivia tavoitteita mietitään yhdessä ammattilaisten kanssa. Meidän tehtävämme on auttaa, ohjata ja tukea sinua kohti omaa tavoitettasi. Tavoitteisiin pyritään monipuolisilla menetelmillä, jotka perustuvat tutkimusnäyttöön sekä sinun yksilöllisiin tarpeisiisi.

Asiakkaiden kokemuksia yksilökuntoutuksesta Kankaanpäässä

Tärkeintä yksilökuntoutuksessa on saada ammattitaitoista apua omaan tilanteeseen. Asiakkaamme nostavat yleensä aina palautteissaan esiin erittäin osaavan sekä ystävällisen henkilökuntamme. Meidän henkilökuntamme välittää voinnistasi aidosti ja tekevät yhteistyötä sen eteen. Hyvät kuntoutustilat ja -välineistö sekä uusimmat teknologiset ratkaisut ovat myös tärkeitä.

Tämän lisäksi muu virkistävä ohjelma ja vapaa-ajan toiminta on merkityksellistä. Kuntoutusohjelman ulkopuoliset toiminnat tarjoavat mukavia, monesti ihan uusiakin elämyksiä ja kokemuksia.  Asiakkaamme arvostavat yleensä myös olemisen helppoutta. Kuntoutuskeskus Kankaanpää on suunniteltu kuntoutujia varten, joten tilat ovat esteettömät ja täällä on helppo olla. Viihtyisyydestä ei kuitenkaan ole tingitty.

Miten yksilökuntoutukseen pääsee?

Yksilölliseen kuntoutukseen voi hakeutua Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena tai harkinnanvaraisena kuntoutuksena. Toteutamme yksilökuntoutusta myös asiakkaille, joiden kuntoutuksen maksaa vakuutusyhtiö tai esimerkiksi julkinen terveydenhuolto. Kuntoutukseen voi aina hakeutua myös itse maksaen. Tällöin rakennamme juuri sinulle sopivan kuntoutuspaketin omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan hyödyntäen eri ammattilaisia sekä talomme hyviä kuntoutusvälineitä ja -puitteita.

Kiinnostuitko yksilökuntoutuksesta, mutta et tiedä miten voisit siihen hakeutua? Kuntoutussihteerimme kertovat mielellään lisää ja auttavat löytämään oikean väylän kuntoutuksen pariin. Heidät tavoitat numerosta 050 394 7524 tai sähköpostitse osoitteesta kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Alla olevista linkeistä voit tutustua tarkemmin Kelan maksamiin yksilökuntoutuksen muotoihin.

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen voivat hakea henkilöt, joilla on sairaudesta tai vammasta johtuvia toimintakyvyn rajoitteita. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus on suunnattu alle 65-vuotiaille.

Harkinnanvarainen kuntoutu

Moniammatillinen yksilökuntoutus

Kelan moniammatilliseen yksilökuntoutukseen voi hakeutua, kun kokee tarvitsevansa kuntoutusta työ- ja toimintakykyä turvatakseen. Harkinnanvaraista kuntoutusta voivat hakea myös yli 65-vuotiaat (toisin kuin Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta).