Verso

VERSO-kuntoutuskurssi

VERSO-kurssit on suunnattu aikuisille, jotka ovat pitkään sairastaneet mielenterveyden häiriöitä kuten skitsofreniaa, psykooseja, vaikeaa masennusta, pakko-oireisia häiriöitä tai ahdistuneisuushäiriöitä. Kuntoutujalla on voimassa oleva hoito- ja kuntoutussuunnitelma, johon kuntoutuskurssi niveltyy. Kuntoutuskurssilla vahvistetaan omaa itseluottamusta ja opitaan tunnistamaan ja hyödyntämään omia voimavaroja. Arjen hallinnan ja sosiaalisen osallisuuden sekä tukiverkostojen vahvistamisen kautta autetaan kuntoutujaa selviytymään opiskelussa, työssä tai muissa arjen toiminnoissa. Myös elämäntapamuutoksiin kuntoutuja saa kurssilla tukea ja kannustusta.

Toteutus

VERSO-kuntoutuskurssi koostuu kolmesta 5 vuorokauden kuntoutusjaksosta Kankaanpäässä täysihoidolla. Toteutuksesta vastaa osaava, mielenterveyskuntoutukseen erikoistunut moniammatillinen työryhmä.

Kurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskustelua sekä lisäksi yksilöllisiä tapaamisia. Kuntoutuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, mieluisten harrastusten löytämiseen ja vertaistukeen. Ohjelma muovautuu osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

 

Hakeminen

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, josta käy ilmi kuntoutuskurssin tarve, tai julkisessa terveydenhuollossa tehty kuntoutussuunnitelma.

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Psykologi, psykoterapeutti
Miia Lehesvuori
040 689 0289  tai
miia.lehesvuori@kuntke.fi

Katso kurssikalenterista tulevat kurssimme!

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemukset:
KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)

Katso ja tulosta esite!