MTLH:n tuetut lomat aikuisille ja lapsiperheille

Lomailu kuuluu kaikille!

Maaseudun terveys ja lomahuolto ry (MTLH) tarjoaa tuettuja lomia henkilöille ja perheille, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta lomailla. Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä järjestetään näitä tuettuja lomia eri kohderyhmille myös vuonna 2021 ja lomille voit hakea nyt.

Kenelle?

Tuettuja lomia voivat hakea Suomessa asuvat henkilöt, joilla on taloudellisia, terveydellisiä ja sosiaalisia perusteita tuetun loman saamiseen. Yleislomat on tarkoitettu avoimesti haettavaksi kaikille lomatuen tarpeessa oleville. Erityislomia voivat hakea kyseiseen kohderyhmään kuuluvat lomanhakijat. Tuetulle lomalle voi päästä korkeintaan joka toinen vuosi.

Miten?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, perhelomilla lapsille iltapala), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse.

Mitä maksaa?

Lomia tuetaan Veikkauksen varoilla. Omavastuuosuus on vain 20€/henkilö/vuorokausi aikuisilta ja 17-vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta.

Vuoden 2021 lomat

Aikuisille

Hyvinvointia työikäisille
Lomien tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja tarjota mahdollisuus vertaisseurassa toimimiseen, virkistymiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Lomaohjelmassa on ohjattua liikuntaa, asiantuntijaluentoja sekä kuntotesti, josta saa testipalautteen ja ohjeistuksen.

29.08.–03.09.2021


Työt takana -loma
Loma on tarkoitettu eläkeikää lähestyville ja lähivuosina eläköityneille. Tavoitteena on tarjota lomalaiselle mahdollisuus vertaisseurassa toimimiseen, virkistymiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

01.11.–06.11.2021


Senioriloma
Lomat on tarkoitettu varttuneemmille eläkeläisille. Loman tavoitteena on lomalaisen virkistyminen, arjesta irtautuminen ja sosiaalinen kanssakäyminen muiden lomalaisten kanssa. Lomohjelmassa on ohjattua liikuntaa, asiantuntijaluentoja sekä toimivatesti, josta saa testipalautteen ja ohjeistuksen tai vaihtoehtona hemmotteluhoito. 

26.04.–01.05.2021
23.08.–28.08.2021


Voimaa vertaisuudesta -lomat omatoimisille aikuisille
Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomalle osallistuva selviytyy kuitenkin lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

08.08.–13.08.2021 Aivoliitto ry
05.09.–10.09.2021 Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry
06.09.–11.09.2021 Hengitysliitto ry


Omaishoitajan ja hoidettavan loma
Omaishoitajan ja hoidettavan -lomat on tarkoitettu omaishoitajille ja hoidettaville yhdessä. Lomien tavoitteena on lisätä omaishoitajan ja hoidettavan voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus virkistykseen, lepoon ja keskinäiseen vertaistukeen. Lomaohjelmassa on omaishoitajalle ja hoidettavalle osin erillistä ja osin yhteistä ohjelmaa. Loman aikana päävastuu hoidettavasta on omaishoitajalla. Lomaan kuuluu majoitus kahden hengen huoneissa, täysihoitoruokailut, lomaohjelma sekä hemmotteluhoito.

16.05.–21.05.2021  Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
04.10.–09.10.2021 Omaishoitajaliitto ry


Lapsiperheille

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille
Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu perheille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä mahdollisuuden 4 x lapsiparkkiin perheen 1-3 v. lapsille.

27.06.–02.07.2021 Psoriasisliitto ry
04.07.–09.07.2021 Invalidiliitto ry
19.07.–24.07.2021 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

 


Miten pääsen mukaan?

Tuetuille lomille haetaan MTLH ry:n kautta. Pääset hakemaan jaksoillemme täältä. Voit halutessasi valita 1-3 toivetta rivin lopussa olevasta kohdasta ”Lisää lomatoive”. Sen jälkeen pääset hakulomakkeelle painikkeella ”Hae lomaa”. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen jakson alkua. Tutustu myös MTLH:n omiin nettisivuihin.

Tervetuloa lomalle Kankaanpäähän!

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on monipuolinen ja viihtyisä hyvinvoinnin keskus Satakunnassa, Kankaanpään taidekaupungissa. Osaavalla henkilökunnallamme on noin kolmenkymmenen vuoden kokemus tuloksellisesta suomalaisten hyvinvoinnin edistämisestä. Tilamme tarjoavat paljon mahdollisuuksia omatoimiseen ja ohjattuun liikuntaan sekä viihtymiseen, ja monipuolisesta valikoimastamme löytyy lisäpalveluja aina henkilökohtaisesta valmennuksesta hemmotteluhoitoihin. Hyvä ravinto kuuluu olennaisena osana hyvinvointiin, ja ravintolamme onkin tunnettu maistuvista ruuistaan sekä oman leipurimme uunituoreista leipomuksista. Kuntoutuskeskuksen takaa avautuva luonto tarjoaa hyvät ulkoilupuitteet frisbeegolfista lumikenkäilyyn ja tenniksestä laavulla vietettyyn nuotioiltaan.