fbpx
MTLH:n tuetut lomat aikuisille ja lapsiperheille

Lomailu kuuluu kaikille!

Maaseudun terveys ja lomahuolto ry (MTLH) tarjoaa tuettuja lomia henkilöille ja perheille, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta lomailla. Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä järjestetään jopa 32 tuettua lomaa eri kohderyhmille vuonna 2019. Hakuaika on käynnissä nyt!

Kenelle?

Tuettuja lomia voivat hakea Suomessa asuvat henkilöt, joilla on taloudellisia, terveydellisiä ja sosiaalisia perusteita tuetun loman saamiseen. Yleislomat on tarkoitettu avoimesti haettavaksi kaikille lomatuen tarpeessa oleville. Erityislomia voivat hakea kyseiseen kohderyhmään kuuluvat lomanhakijat. Tuetulle lomalle voi päästä korkeintaan joka toinen vuosi.

Miten?

Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, perhelomilla lapsille iltapala), majoituksen jaetuissa 2 hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse.

Mitä maksaa?

Lomia tuetaan Veikkauksen varoilla. Omavastuuosuus on vain 20€/henkilö/vuorokausi aikuisilta ja 17-vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta.

Vuoden 2019 lomat

Aikuisille

Hyvinvointia työikäisille
Lomien tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja tarjota mahdollisuus vertaisseurassa toimimiseen, virkistymiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Lomaohjelmassa on ohjattua liikuntaa, asiantuntijaluentoja sekä kuntotesti, josta saa testipalautteen ja ohjeistuksen.

03.03.–08.03.2019
31.03.–05.04.2019
12.05.–17.05.2019
18.08.–23.08.2019


Työt takana -loma
Loma on tarkoitettu eläkeikää lähestyville ja lähivuosina eläköityneille. Tavoitteena on tarjota lomalaiselle mahdollisuus vertaisseurassa toimimiseen, virkistymiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

03.11.–08.11.2019


Senioriloma
Lomat on tarkoitettu varttuneemmille eläkeläisille. Loman tavoitteena on lomalaisen virkistyminen, arjesta irtautuminen ja sosiaalinen kanssakäyminen muiden lomalaisten kanssa. Lomohjelmassa on ohjattua liikuntaa, asiantuntijaluentoja sekä toimivatesti, josta saa testipalautteen ja ohjeistuksen tai vaihtoehtona hemmotteluhoito. 

18.08.–23.08.2019


Voimaa vertaisuudesta -lomat omatoimisille aikuisille
Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Lomalle osallistuva selviytyy kuitenkin lomalla itsenäisesti tai oman avustavan henkilön kanssa. Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

02.06.–07.06.2019  Suomen Nivelyhdistys ry


Voimaa vertaisuudesta -lomat apua tarvitseville aikuisille
Apua tarvitsevien lomilla on mahdollisuus virkistäytyä, tavata toisia sairauden tai vamman kanssa arjessa eläviä, osallistua lomaohjelmaan omien voimavarojen mukaisesti. Apua tarvitsevien aikuisten lomilla lomailijan erityistarpeet on huomioitu majoituksessa (esteettömyys, apuvälineet) ja lomakohteen henkilöstössä sekä lomaohjelmassa. Lomalaisen on mahdollisuus saada lomalla yleisavustusta esim. siirtymisissä ja ruokailussa. Mikäli hakija tarvitsee kokonaisvaltaisempaa avustusta, tulee hänen hakeutua lomalle oman avustajan/omaisen kanssa.

26.05.–31.05.2019  Suomen Ehlers-Danlos Yhdistys


Omaishoitajan loma
Omaishoitajan lomat on tarkoitettu omaistaan hoitaville. Lomilla omaishoitajilla on mahdollisuus lepoon, virkistymiseen ja yhdessäoloon muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Lomaohjelma sisältää luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita. Lomaan kuuluu majoitus kahden hengen huoneissa, täysihoitoruokailut, lomaohjelma sekä hemmotteluhoito.

01.09.–06.09.2019  Omaishoitajaliitto ry


Omaishoitajan ja hoidettavan loma
Omaishoitajan ja hoidettavan -lomat on tarkoitettu omaishoitajille ja hoidettaville yhdessä. Lomien tavoitteena on lisätä omaishoitajan ja hoidettavan voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus virkistykseen, lepoon ja keskinäiseen vertaistukeen. Lomaohjelmassa on omaishoitajalle ja hoidettavalle osin erillistä ja osin yhteistä ohjelmaa. Loman aikana päävastuu hoidettavasta on omaishoitajalla. Lomaan kuuluu majoitus kahden hengen huoneissa, täysihoitoruokailut, lomaohjelma sekä hemmotteluhoito.

24.06.–29.06.2019  Omaishoitajaliitto ry


Lapsiperheille

Muksuloma
Lomat on tarkoitettu alle kouluikäisten lasten perheille. Lomaohjelmassa on perheen yhteistä ohjelmaa sekä lapsille ja aikuisille omaa ohjelmaa. Lomalla järjestetään lastenhoitoa 1-3 vuotiaille lapsille neljänä päivänä loman aikana. Lomien tavoitteena on perheyhteyden vahvistuminen sekä perheen voimavarojen lisääntyminen virkistyksen, levon ja ryhmäkohtaisen ohjelman kautta.

14.07.–19.07.2019
22.09.–27.09.2019


Meidän perheen loma
Meidän perheen loma on tarkoitettu kouluikäisten lasten perheille. Lomaohjelmassa on perheen yhteistä tekemistä, eri- ikäisille lapsille suunnattua ohjelmaa sekä lastenhoitoa 1-3 -vuotiaille lapsille neljänä päivänä loman aikana. Lomien tavoitteena on perheyhteyden vahvistuminen sekä perheen voimavarojen lisääntyminen virkistyksen, levon ja ryhmäkohtaisen ohjelman kautta.

15.06.–20.06.2019
21.07.–26.07.2019
20.10.–25.10.2019  Adoptioperheet ry


Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille
Voimaa Vertaisuudesta -lomat on tarkoitettu perheille, joita yhdistää saman sairauden, vamman tai elämäntilanteen tuomat haasteet. Voimaa vertaisuudesta- lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Ohjelma sisältää perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä mahdollisuuden 4 x lapsiparkkiin perheen 1-3 v. lapsille.

09.06.–14.06.2019  ADHD-, Aivo- ja  Autismi- ja Aspergerliitto ry
23.06.–28.06.2019  Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry
24.06.–29.06.2019  Autismi- ja Aspergerliitto ry
28.07.–02.08.2019  Invalidiliitto ry
13.10.–18.10.2019  Aivolisäke-potilasyhdistys SELLA ry


Elämyksiä luonnosta -lomat aikuisille ja lapsiperheille

Sosiaalisella luontolomatoiminnalla (Soluku) edistetään pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia ja harrastaa erilaisia luontoaktiviteetteja. Toiminnalla pyritään lisäämään yksilön omatoimisuutta ja elämän mielekkyyttä sekä vahvistamaan sosiaalista verkostoa. Elämyksiä luonnosta -lomat on tarkoitettu kaikille neurologisen vamman saaneille tai sairastuneille henkilöille, jotka haluavat lomallaan harrastaa luontoaktiviteetteja kuten esimerkiksi patikointia, melontaa, hiihtämistä, valokuvaamista yms. Esteettömyys on huomioitu toiminnassa.

15.06.–20.06.2019  SOLUKU


Miten pääsen mukaan?

Tuetuille lomille haetaan MTLH ry:n kautta. Pääset hakemaan jaksoillemme täältä. Voit halutessasi valita 1-3 toivetta rivin lopussa olevasta kohdasta ”Lisää lomatoive”. Sen jälkeen pääset hakulomakkeelle painikkeella ”Hae lomaa”. Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen jakson alkua. Tutustu myös MTLH:n omiin nettisivuihin.

Tervetuloa lomalle Kankaanpäähän!

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on monipuolinen ja viihtyisä hyvinvoinnin keskus Satakunnassa, Kankaanpään taidekaupungissa. Osaavalla henkilökunnallamme on noin kolmenkymmenen vuoden kokemus tuloksellisesta suomalaisten hyvinvoinnin edistämisestä. Tilamme tarjoavat paljon mahdollisuuksia omatoimiseen ja ohjattuun liikuntaan sekä viihtymiseen, ja monipuolisesta valikoimastamme löytyy lisäpalveluja aina henkilökohtaisesta valmennuksesta hemmotteluhoitoihin. Hyvä ravinto kuuluu olennaisena osana hyvinvointiin, ja ravintolamme onkin tunnettu maistuvista ruuistaan sekä oman leipurimme uunituoreista leipomuksista. Kuntoutuskeskuksen takaa avautuva luonto tarjoaa hyvät ulkoilupuitteet frisbeegolfista lumikenkäilyyn ja tenniksestä laavulla vietettyyn nuotioiltaan.