Turvallisin mielin kuntoutukseen

Turvallisin mielin kuntoutukseen

Tiedote 12.3.2020

Tervetuloa kuntoutukseen turvallisin mielin

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on vaikuttava kuntoutuksen ja terveydenhuollon toimija, ja ylpeytemme on tarjota osaavaa kuntoutusta kaiken ikäisille, moniin erilaisiin elämäntilanteisiin. Henkilökuntamme on asiantuntevaa ja aidosti asiakkaista välittävää.

Tällä hetkellä koronavirus COVID-19 huolettaa monia, ja julkisiin paikkoihin lähteminen mietityttää ymmärrettävästi etenkin henkilöitä, joilla on perussairauksia. Haluamme rauhoittaa kuntoutujia ja kuntoutukseen tulijoita, että meille  voi tulla turvallisin mielin kuntoutumaan myös tämän epidemiatilanteen aikana.

Tässä muutamia asioita, miten huomioimme turvallisuutta tarttuvien tautien osalta:

  • Peruskäytäntömme ja -ohjeistuksemme kuntoutujille on yleensäkin, ettei kuntoutukseen tulla sairaana. Tällöin kuntoutusjakso siirretään tuonnemmaksi ja kuntoutuja jää kotiin toipumaan. Uusi kuntoutusajankohta sovitaan sitten kun vointi on kohentunut.
  • Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä huolehditaan ihan perusarjessakin tartuntatautien ehkäisystä monin tavoin, sillä se on tärkeä osa asiakasturvallisuuttamme.
  • Seuraamme koko ajan ajankohtaista epidemiatilannetta, toimimme THL:n ohjeistusten mukaisesti ja reagoimme asioihin nopeasti. Asiakkaidemme turvallisuus on meille kunnia-asia.
  • Henkilökuntamme on rokotettu kausi-influenssaa vastaan.
  • Hygieniaohjeistuksista huolehditaan niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin osalta huolellisesti, ja tällä hetkellä myös kättelyt ovat talossamme tauolla.
  • Käsidesit ovat meillä runsaassa käytössä ympäri vuoden joka puolella taloa.
  • Omat siivous- ja keittiöhenkilökuntamme noudattavat vahvaa hygieniaetikettiä sekä THL:n ohjeistuksia.

 

Jos joku kuntoutuksessa sairastuu, olemme varautuneet seuraavin toimenpitein:

  • Reagoimme asiaan heti. Teemme yhteistyötä Satasairaalan kanssa ja noudatamme THL:n ohjeita.
  • Meillä on käytettävissä viihtyisä hotellihuone eristyshuoneeksi, johon voimme ohjata oireita saaneen kuntoutujan, ja johon on myös oma sisäänkäynti suoraan ulkoa.
  • Järjestämme tarvittaessa turvallisen kuljetuksen joko keskussairaalaan tai omalle kotipaikkakunnalle.

 

Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä ollaan siis koronaviruksen suhteen valppaina, mutta rauhallisia. Olet joka tapauksessa aina osaavien terveydenhuollon ammattilaisten hyvässä huomassa täällä ollessasi.

Jatkamme työ- ja toimintakyvyn sekä asiakkaidemme hyvinvoinnin tukemista osaavin ottein myös näinä hankalina aikoina. Kiitos, että valitset meidät kuntoutuspaikaksesi – tervetuloa kuntoutukseen turvallisin mielin.

Kuntoutuskeskus Kankaanpään väki