Turvallisesti takaisin kuntoutuspalveluiden pariin

Turvallisesti takaisin kuntoutuspalveluiden pariin

Kuntoutuksella on äärimmäisen tärkeä rooli työ- ja toimintakyvyn sekä elämänlaadun ylläpitäjänä ja parantajana. Koronarajoitteiden vuoksi lähes kaikki kuntoutuspalvelut ovat olleet keskeytettynä kevään ajan, mutta ajatuksemme ovat olleet vahvasti asiakkaidemme voinnissa.

Nyt hallituksen ja Kelan linjausten mukaisesti saamme 1.6. alkaen käynnistää palveluita vaiheittain. Ensimmäisinä aloitamme perhekuntoutuksen, terapiapalvelut, tules-kurssit sekä Kiilan ja ammatillisen kuntoutusselvityksen. Kuntoutussihteerimme ottavat myönteisen kuntoutuspäätöksen saaneisiin yhteyttä kesän kuntoutusajankohtien varmistamiseksi tai sopimiseksi. Monen muun asian tavoin, ei kuntoutuskaan ihan entisenlaisena voi heti jatkua, mutta erilaisin varotoimin ja huolellisella suunnittelulla suuntaamme jo toiveikkain mielin kohti tulevaa kesää.

Onko kuntoutukseen turvallista lähteä?

On ymmärrettävää ja aiheellista pohtia, miten uskallan lähteä kuntoutukseen, ja jokainen tekee päätöksen omaan henkilökohtaiseen tilanteeseensa peilaten. Me voimme omasta puolestamme sanoa, että teemme kaikkemme, että taudin saamisen ja leviämisen riski kuntoutuksessa on mahdollisimman pieni. Tässä muutamia esimerkkejä asioista, joihin panostamme ja luotamme tässä tilanteessa:

  • Kokenut toiminnan organisointi ja taitava kuntoutustoiminnan suunnittelu yleisten koronalinjausten ja rajoitteiden mukaisesti
  • Ammattitaitoinen henkilökuntamme, joka toimii aina asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden parhaaksi
  • Henkilökunnan ja asiakkaiden hyvä etukäteisohjeistaminen sekä selkeät toimintaohjeet
  • Paljon mahdollisuuksia käsien pesuun ja desinfiointiin joka puolella kuntoutustilojamme
  • Hyvä siivoushenkilökuntamme, joka huolehtii pintojen puhtaudesta tehostetusti
  • Tarvittavat suojavarusteet ja pleksit käytettävissä
  • Avarat toimitilamme ja hyvät ulkoilualueet, jotka mahdollistavat kuntoutujaryhmien sijoittamisen erilleen ja pienempiin ryhmiin
  • Hyvät varojärjestelyt, mikäli kuntoutuksen aikana joku alkaa oireilla
  • Hyvä yhteistyö terveydenhuollon toimijoiden kanssa sekä tarkka tilanneseuranta

 

Nykyisessä poikkeustilanteessa joudutaan tasapainoilemaan sen kanssa, onko haitallisempaa mahdollisesti altistua koronavirukselle vai jäädä ilman kuntoutusta, sillä molemmissa on riskinsä. Pitkittynyt tauko kuntoutuksessa tai sen aloituksen viivästyminen voi huonontaa kuntoutujan tilannetta tai heikentää kuntoutumisennustetta merkittävästi.  Niinpä koemme, että on suorastaan velvollisuutemme lähteä taas kulkemaan asiakkaidemme mukana kohtia parempaa arkea, toimintakykyä ja mielekkäämpää elämää.

Tervetuloa takaisin kuntoutuspalveluiden pariin!