fbpx
kuntoutuskurssit

TULES

Selkä, niska-hartia ja yläraaja, lonkka, polvi ja nilkka -kuntoutuskurssit

TULES on Kelan kuntoutuskurssi tuki- ja liikuntaelinoireisille, joka toteutetaan ryhmämuotoisena kuitenkin kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutusjaksolla asiakas oppii uusia tapoja toimia sairaudesta huolimatta niin työelämässä kuin arjessakin. Kurssilla tutustutaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja moniammatillisen työryhmän tuella pyritään saavuttamaan konkreettisia tavoitteita elämän eri osa-alueilla. Asiakas saa uutta tietoa sairaudestaan ja erilaisia keinoja, joiden avulla hän pystyy paremmin vaikuttamaan omaan terveyteen ja vähentämään sairauden tuomia oireita.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu henkilölle jolla on selkä-, yläraaja- tai alaraajaoireita. Oireilu on kestänyt yli 3 kuukautta, ja se aiheuttaa työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä arjessa, opiskeluissa tai työssä.

Kursseja tarjotaan työelämässä oleville ja opiskeleville sekä työelämästä poissaoleville.

 

Kurssin rakenne ja sisältö

Kurssi toteutetaan kolmessa 5 vuorokauden jaksossa yhdeksän kuukauden aikavälillä. Kurssille osallistuu 10 kuntoutujaa. Ohjelma sisältää ryhmämuotoista aktivoivaa toimintaa sekä moniammatillisen työryhmän haastatteluja, tutkimuksia sekä opetuskeskusteluja. Kuntoutujaa kannustetaan tavoitteelliseen toimintaan myös kotiharjoittelujakson ajaksi välitehtävien avulla. Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisesti yksilöllisyys huomioiden.

 

Hakeminen

Kerro omalle lääkärillesi kuntoutustarpeestasi ja -tavoitteistasi. Toimita lääkärin antama B-lausunto Kelan kuntoutushakemuksen KU132 kanssa paikkakuntasi Kelan toimistoon. Kela kustantaa kuntoutuksen ja maksaa kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa.

Kuntoutukseen voi hakea henkilö, joka asuu Varsinais-Suomen, Satakunnan tai Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Tarjoamme TULES-kuntoutusta myös avomuotoisena – tutustu avoTULES-kursseihin täällä!

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Katso kurssikalenterista tulevat kurssimme!

Kuinka kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)