Taiteilija Hannu Nikanderin näyttely 16.10. saakka

Taiteilija Hannu Nikanderin näyttely 16.10. saakka

Kuntoutuksesta lähtee yleensä asiakkaiden mukana positiivisia kotiin viemisiä. Joskus on myös niin päin, että asiakas tuo tullessaan meille jotain ainutlaatuista. Tällä kertaa taiteilija Hannu Nikander toi meille hetkeksi kylään upeita maalauksiaan ja laittoi pienen näyttelyn pystyyn kävelykadun varrelle.

Hannu maalaa erityisesti eläinhahmoja, mutta hän on tehnyt paljon myös henkilömuotokuvia tilauksesta esimerkiksi pankeille ja muille asiakkaille. Jostain syystä vuosia sitten erääseen näyttelyyn teoksia tehdessään hän huomasi, että eläimet kiinnostavatkin häntä maalauskohteina enemmän.

Eläinmaalaukset ilmentävät erilaisia tunteita ja esimerkiksi kohtaamisia, ja tässä etenkin silmät ja katseet ovat tärkeitä. Uusi maalaus alkaa aina silmistä, ja näin on myös ihmisten muotokuvien kohdalla.

Aiemmin myyntityössä ollut Hannu päätyi taidemaalariksi vasta kokemansa onnettomuuden jälkeen. ”Voi olla hyvä näin, sillä ehkä olisi käynyt niin, että mahdollinen aiemmin aloitettu maalaaminen olisi jäänytkin pois käsien menettämisen myötä” hän pohtii. Tie uudelleenkouluttautumiseen avautui aikanaan vakuutuskuntoutuksen kautta työkokeiluna ja yksityisopetuksessa. Tielle sattuneille kannustavilla ihmisillä ja läheisillä oli myös iso rooli sekä ensin maalausharrastuksen että myöhemmin koulutuksen ja kokonaan uuden ammatin avautumisessa. ”Katkera en ole osannut tapahtuneesta olla” toteaa Hannu.

Hannun näyttely on nähtävissä Kuntsarilla sunnuntaihin 16.10.2022 saakka, jolloin taulut pakataan taas autoon ja lähdetään kotiin Saloa kohti. Salon Taiteilijaseuran nettisivuilta ja Galleriasta löytyy lisää tietoa taiteilijasta ja kuvia hänen teoksistaan.

Tervetuloa siis tällä viikolla ihastelemaan vaikuttavia teoksia vapaasti Kuntoutuskeskus Kankaanpään aukioloaikoina! Teokset löytyvät kävelykadulta eli suoraan pääovista eteenpäin olevalta käytävältä. Taiteilija Hannu Nikanderilta voi kysyä halutessaan lisätietoja: 040 545 6149 tai hannu.nikander(a)gmail.com.