Systeemiset sidekudossairaudet -kurssi

systeemiset sidekudossairaudet

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssi

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssi on Kelan kustantama ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kuntoutuksen tavoitteena on, että voit elää mahdollisimman täysipainoista elämää sidekudossairaudestasi huolimatta. Sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos sinulla on diagnosoitu systeeminen sidekudossairaus, esimerkiksi

  • SLE
  • dermato(poly)myosiitti
  • systeeminen skleroosi
  • skleroderma
  • CREST-oireyhtymä
  • MCTD-oireyhtymä tai
  • polykondriitti (monirustotulehdus).

Voit opiskella, olla työelämässä tai eläkkeellä.

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssilta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin sairauden mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

 

Miten systeemiset sidekudossairaudet -kurssi toteutetaan?

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssi koostuu kahdesta viiden vuorokauden jaksosta täysihoidolla Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan. Seurantayhteydenotolla haluamme varmistaa kuntoutumisen hyvä edistyminen myös kotiympyröissä.

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen kuntoutustyöryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, sairaanhoitajalta, fysioterapeutilta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, sosiaalityöntekijältä sekä toimintaterapeutilta.

Kurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja arjessa  selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys. Sopeutumisvalmennuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen, palautumiskeinojen löytämiseen ja vertaistukeen. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

 

Milloin systeemiset sidekudossairaudet -kursseja alkaa?

Sopeutumisvalmennusta systeemisiä sidekudossairauksia sairastaville tarjoamme kuudella alkavalla kurssilla vuosittain.  Systeemiset sidekudossairaudet -kursseille haku on nyt auki. Alla näet sopeutumisvalmennuskurssien numerot ja ajankohdat.

NroKurssi1. jakso2. jakso
86621systeemiset sidekudossairaudet14.08.–18.8.202319.02.–23.02.2024
86622systeemiset sidekudossairaudet20.11.–24.11.202310.06.–14.06.2024

 

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssi – hae näin!

Systeemiset sidekudossairaudet -kurssit ovat Kelan valtakunnallisia palveluja, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa, terveyskeskuksessa tai sairaalakäynnillä. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen systeemisiä sidekudossairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi sinulle tällä hetkellä sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU104 tai KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

 

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Jos haluat lisätietoja systeemiset sidekudossairaudet -sopeutumisvalmennuksen ajankohdista tai hakemisesta:

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Jos taas haluat tietää kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:

Sosionomi
Nina Heino
040 689 5981
nina.heino@kuntke.fi

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Sosionomi
Nina Heino
040 689 5981
nina.heino@kuntke.fi

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)