sydänlapset

Sydänlapset

Sydänlasten perhekurssit

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, joilla on sydänvika tai -sairaus sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen sairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Lasten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on turvata lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Rakenne ja toteutus

Perhekurssit ovat kestoltaan 5 vuorokautta. Mukana kuntoutuksessa on koko perhe, jolloin myös vanhemmat ja sisarukset saavat tietoa ja tukea. Kuntoutusohjelmaan sisältyy ryhmässä tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja. Vanhemmille ja sisaruksille on myös erillistä ohjelmaa.

Perheiden kanssa työskentelee ammattitaitoinen  työryhmä, jolla on sydänlasten erityisosaaminen. Mukana ovat lastenkardiologi, sairaanhoitaja, psykologi ja fysioterapeutti sekä lisäksi ravitsemusterapeutti ja sosionomi.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea työstä poissaoloajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvausta.

 

Hakeminen

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Kysy lisätietoa lasten kuntoutuksesta!

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
Tarja Lammi
050 394 7524 tai
tarja.lammi@kuntke.fi