Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennus

Sjögrenin oireyhtymä

Sjögrenin oireyhtymä (syndrooma) -sopeutumisvalmennus ja kuntoutus

Sjögrenin oireyhtymä (syndrooma) -sopeutumisvalmennus ja kuntoutus on Kelan kustantama ryhmämuotoinen kurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kuntoutuksen tavoitteena on, että voit elää mahdollisimman täysipainoista elämää Sjögrenin oireyhtymästä huolimatta. Sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos olet yli 18-vuotias ja sinulla on diagnosoitu Sjögrenin oireyhtymä – yläikärajaa ei ole. Voit opiskella, olla työelämässä tai eläkkeellä.

Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennuksesta saat monipuolisesti tukea ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin sairauden mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

 

Miten Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennus toteutetaan?

Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennus koostuu kahdesta viiden vuorokauden jaksosta täysihoidolla Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan. Seurantayhteydenotolla haluamme varmistaa kuntoutumisen hyvä edistyminen myös kotiympyröissä.

Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen kuntoutustyöryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, sairaanhoitajalta, fysioterapeutilta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, sosionomilta sekä toimintaterapeutilta.

Kurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä terveyteen ja arjessa  selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys. Sopeutumisvalmennuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen, palautumiskeinojen löytämiseen ja vertaistukeen. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

 

Milloin Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennuskursseja alkaa?

Sopeutumisvalmennusta Sjögrenin oireyhtymää sairastaville tarjoamme kolmella alkavalla kurssilla vuosittain ja haku kursseille on nyt auki. Alla näet sopeutumisvalmennuskurssien numerot ja ajankohdat.

NroKurssi1. jakso2. jakso
86619Sjögrenin oireyhtymä16.10.–20.10.202313.05.–17.05.2024
87686Sjögrenin oireyhtymä04.03.–08.03.202418.11.–22.11.2024
87687Sjögrenin oireyhtymä20.05.–24.05.202413.01.–17.01.2025
87688Sjögrenin oireyhtymä14.10.–18.10.202402.06.–06.06.2025

 

Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennus – hae näin!

Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennuskurssit ovat Kelan valtakunnallisia palveluja, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa, terveyskeskuksessa tai sairaalakäynnillä. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen Sjögrenin oireyhtymää sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi sinulle tällä hetkellä sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.

 

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Jos haluat lisätietoja Sjögrenin oireyhtymä -sopeutumisvalmennuksen ajankohdista tai hakemisesta:

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Jos taas haluat tietää kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:

Sairaanhoitaja
Petra Järvinen
044 467 6892
petra.jarvinen@kuntke.fi

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Sairaanhoitaja
Petra Järvinen
044 467 6892
petra.jarvinen@kuntke.fi

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)