Rintasyöpäkurssi

rintasyöpä2

Rintasyöpäkurssi

Kelan rintasyöpäkurssi on ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea sairastuttuasi rintasyöpään.  Rintasyöpäkussille voit hakea, kun sairauden ensivaiheen hoitojakso on loppuvaiheessa, hoito on päättynyt tai hoitojen seurantavaihe on menossa. Sopivin ajankohta kurssille määräytyy aina yksilöllisen tilanteen mukaisesti. Voit olla työssä, kuntoutustuella, opiskella tai olla poissa työelämästä.

Rintasyöpäkurssi auttaa sinua kohentamaan voimavarojasi ja tukee jaksamistasi elämässä sairauden kanssa, jotta selviät paremmin arjesta ja esimerkiksi työelämästä. Kuntoutuskurssin aikana saat monipuolisia vinkkejä oman hyvinvointisi sekä elämänhallinnan vahvistamiseen. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin ajatusten, tunteiden ja huolien kanssa.

Rintasyöpäkurssi toteutuu näin

Rintasyöpäkurssi koostuu yhdestä viiden vuorokauden jaksosta täysihoidolla Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä. Ennen kurssin alkua otamme sinuun yhteyttä ja kuntoutuksen loputtua kokonaisuus sisältää vielä 1-2 seurantayhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan.

Kuntoutuskurssilla kanssasi työskentelee osaava kuntoutustyöryhmämme. Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, psykologilta, fysioterapeutilta ja sairaanhoitajalta. Lisäksi mukana voivat olla seksuaaliterapeutti, ravitsemusterapeutti ja sosionomi sekä muu kuntoutushenkilöstö. Joku tiimin jäsenistä toimii yhteysnenkilönäsi, joka on tukenasi koko kuntoutusprosessin ajan.

Rintasyöpäkurssi sisältää paljon ryhmässä toimimista, yhdessä tekemistä ja keskusteluja sekä lisäksi yksilöllisiä tapaamisia eri ammattilaisten kanssa. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin  liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys.

Sopeutumisvalmennuskurssi tarjoaa hyvät puitteet aktivoitumiseen, omien voimavarojen vahvistumiseen ja vertaistukeen. Kurssin ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

 

Milloin rintasyöpäkurssi alkaa?

Sopeutumisvelmennusta rintasyöpää sairastaville tarjoamme neljällä alkavalla kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen kuntoutujaa. Kursseille  haku on nyt auki, ja alla näet kuntoutuskurssien numerot sekä ajankohdat.

NroKurssin nimiJaksojen ajankohdat
85542Rintasyöpäkussi alle 68-vuotiaille25.09.–29.09.23
85543Rintasyöpäkussi yli 68-vuotiaille13.11.–17.11.23

 

Hakeminen

Rintasyöpäkurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kurssin maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota toive sopeutumisvalmennuskurssista puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan rintasyöpää sairastavien sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.

 

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Jos haluat lisätietoja rintasyöpäkurssien ajankohdista tai hakemisesta:

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Jos taas haluat tietää kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:

Fysioterapeutti
Marko Sandroos
041 731 1778
marko.sandroos@kuntke.fi

 

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Fysioterapeutti
Marko Sandroos
041 731 1778
marko.sandroos@kuntke.fi

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)