Reuma

Reumasairaudet

Kelan sopeutumisvalmennuskurssi nivelreumaa, selkärankareumaa tai nivelpsoriasista sairastaville aikuisille

Reumaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssilta saat tukea sairauden tuomaan elämäntilanteeseen sekä tietoa ja keinoja hyvän olon arkeen reumasta huolimatta. Kurssi on myös virkistävä kokemus sekä tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiin. Mukavassa ryhmässä  pääset jakamaan kokemuksia ja saat vertaistukea – huomaat, ettet ole yksin sairauden tuomien asioiden kanssa.

Kursseille voivat hakea kaiken ikäiset aikuiset ja voit olla työelämässä tai eläkkeellä.

Kurssin rakenne ja toteutus

Kuntoutuksen pituus on 4+3 vuorokautta ja se vietetään täysihoidolla Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä.

Kurssilla toimitaan suurimmaksi osaksi ryhmissä. Kuntoutuksen tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelujen, vuorovaikutusta edistävien keskustelujen sekä monipuolisen yhdessä tekemisen avulla.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kannustetaan aktiiviseen arkeen sekä tuetaan monipuolisesti toimintakykyä ja hyvinvointia. Ryhmän tuella löydetään ja tunnistetaan omia voimavaroja sekä

Kuntoutuksesta vastaa osaava moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa reumatologian erikoislääkäri, fysioterapeutit, psykologi ja sosionomi sekä muita kuntoutuksen ammattilaisia.

Ajankohdat

NroJaksojen ajankohdat
85251Nivelpsoriasis14.08.–17.08.202314.02.–16.02.2024
85249Nivelreuma16.10.–20.10.202303.04.–05.04.2024

Hakeminen

Reumaa sairastavien sopeutumisvalmennuskursseille voivat hakea työelämässä olevat tai työelämästä poissa olevat. Voit myös opiskella tai olla kuntoutustuella.

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa on todettu kuntoutuksen tarve.

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Katso kurssikalenterista tulevat kurssimme!

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)