Terveyttä, energiaa ja elämästä nauttimista!

About This Project

Terveyttä, energiaa ja elämästä nauttimista!

Anneli Palmun sysäys kohti isompaa elämänmuutosta lähti lääkärin luota. Maksan ympärillä olevan rasvan määrä havahdutti siihen, että metabolisen oireyhtymän riskit ovat suuret, ja halu tehdä muutoksia omissa valinnoissa voimistui. Vahvana lähtöajatuksena erilaisten terveyshaasteiden kanssa Annelilla oli ”ei enää lisää lääkkeitä, vaan elämäntapoja muuttamalla kohti parempaa vointia”.

Liikunnan ja terveystiedon opettajana Annelilla on paljon tietoa itselläänkin, mutta henkilökohtaisesta valmennuksesta hän lähti hakemaan vielä lisätukea ja vahvistusta järjestelmälliseen muutokseen. Heidi Kallion henkilökohtaisen valmennuksen asiakkaaksi hän löysi Kuntoutuskeskus Kankaanpään nettisivujen kautta, ja kemiat näillä naisilla kohtasivat heti alussa hyvin. Omin päinkin Anneli oli jo ehtinyt saavuttaa 15 kilon painonpudotuksen, joten suunta oli jo valmiiksi hyvä. Heidin kanssa lähdettiin sitten käymään läpi liikunta- ja ravintoasioita, jotta löytyisi ne itselle sopivat keinot mennä eteenpäin.

Uutta, armollisempaa otetta

Liikunta on ollut vahvasti Annelin elämässä mukana aina, joten sitä ei tarvinnut keksiä alusta tai uudelleen. Sen sijaan valmennus on antanut oppia siitä, että ”vähempikin riittää” ja että pitää myös muistaa huilata sekä kuunnella kehon viestejä. Nivelrikon ja muiden kipujen vuoksi on ollut myös hyvä käydä Heidin kanssa läpi, mitkä liikuntalajit sopivat parhaiten yhteen kipujen aiheuttamien rajoitteiden kanssa.

Ravintopuolella Heidi on tarjoillut vahvistusta perusopeille, kuten säännölliselle ateriarytmille, lautasmallille ja pienemmälle annoskoolle. Keskustelua käytiin myös siitä, että pitää muistaa syödä riittävästi eikä aterioita sovi jättää välistä. Toisaalta tärkeää oppia on ollut, että ruoka-asioissa voi järkevästi joustaa, ja silloin kun herkutellaan, niin tehdään sekin hyvällä mielellä.

Elämänmuutosmatkaa on seurattu erilaisin mittarein, kuten punnituksilla, kehonkoostumusmittauksin ja vyötärönympäryksen mittaamisella. Tärkeintä kuitenkin on, ettei näistä mittauksista tule suorittamista ja stressinaihetta, vaan että olo on hyvä ja vointi paranee. Elämän ei tarvitse olla suorittamista tältäkään osin.

Huikeita henkilökohtaisia tuloksia

Osittain omin päin ja osittain Heidin kanssa tehtyä elämänmuutosmatkaa on nyt takana noin kolme vuotta. Tänä aikana paino on pudonnut kaikkiaan 24kg ja liikunnan määrä on vakiintunut noin 4-5 kertaan viikossa. Lihasmassa on lisääntynyt, rasvaprosentti pienentynyt ja vyötärönympärys kaventunut. Parasta antia on kuitenkin pitkä lista terveydessä tapahtuneita muutoksia:

  • maksan ympärillä olevan rasvan määrä on vähentynyt
  • sokeriarvot ovat normalisoituneet
  • kolesteroliarvot pienentyneet
  • verenpaine pysyy matalana
  • olo on virkeämpi
  • lääkkeitä on pystytty jättämään pois.

 

Näiden myötä Anneli pystyy ja jaksaa entistä paremmin puuhailla nyt eläkepäivinä tärkeimpien asioiden – omien lastenlasten – parissa. Mieleen onkin jäänyt tyttärenpojan ilahtunut huudahdus jalkapallopelin tiimellyksessä: ”Mamma, sähän juokset!”

 

 

Lue lisää Kuntoutuskeskus Kankaanpään personal training -palveluista täällä.

 

Category
Asiakkaiden kokemuksia