Fysioterapiakäynneillä tasapaino paranee ja mieli virkistyy

About This Project

Fysioterapiakäynneillä tasapaino paranee ja mieli virkistyy

Oman fysioterapeutin valinnassa painaa ammattitaito ja osaaminen. Näiden lisäksi on hyvä tulla mukavasti juttuun, sillä oma fysioterapeutti saattaa kuulua oman elämän verkostoon useiden vuosien, jopa vuosikymmenten ajan.

Porin Laviassa asuva Marjatta Jylli löysi kahdeksan vuotta sitten oman kuntoutuskumppaninsa Kuntoutuskeskus Kankaanpäästä. Siitä saakka fysioterapeutti Leena Kuusinen on ammattitaidollaan ollut mukana tukemassa MS-tautia sairastavan Marjatan toimintakykyä omassa arjessa.

Aluksi Kela kustansi Marjatalle fysioterapiaa kaksi kertaa viikossa vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena. Sittemmin maksajaksi on vaihtunut Porin perusturva, jonka palvelusetelin turvin fysioterapia on saanut jatkua kerran viikossa. Omalla kustannuksella on sitten käyty vielä toinenkin kerta lähes viikoittain.

Fysioterapiassa käytetään monenlaisia menetelmiä, ja harjoitetaan muun muassa tasapainoa, kävelyä sekä ryhtiä. Mieluisimpia juttuja fysioterapiassa Marjatalle ovat NuStepillä harjoittelu sekä suspensio eli leijutusterapia, mutta kaikessa luotetaan Leenan ammattitaitoon – hän kyllä tietää, mitkä harjoitteet ja menetelmät ovat milloinkin tarpeen ja hyödyksi.

Marjattaa kuskaa fysioterapiaan hänen miehensä ja omaishoitajansa Markku Jylli. Fysioterapia-ajan Markku hyödyntää usein myös itse lenkkeillen Kuntoutuskeskuksen lähimaastoissa. Vuosien varrella on muodostunut tavaksi, että fysioterapian jälkeen nautitaan kahvit ja voileivät aulakahviossa. ”Tämä onkin melkein puolet koko hommasta, kun samalla mieli virkistyy”, Markku kertoo. ”Kuntoutuskeskuksella on mukava käydä, kun henkilökunta tuntee ja palvelu on hyvää.”

—–

Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä on mahdollisuus käydä esimerkiksi fysioterapiassa tai toimintaterapiassa erilaisilla maksusitoumuksilla, palveluseteleillä sekä itse maksaen. Kuntoutuskeskuksessa työskentelee joukko todella monipuolisia terapeutteja, joilla on erittäin kokonaisvaltainen ote ihmisen hyvinvointiin kokonaisuutena. Osaamista löytyy paljon, niin neurologisesta kuin tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksestakin. Meillä on myös erittäin hyvät tilat ja laitteet, joita pystytään hyödyntämään terapia-asiakkaidemme kanssa.

Tutustu terapiapalveluihimme täällä.

 

 

 

Category
Asiakkaiden kokemuksia