Perheiden kesä

Perheiden kesä

Kesä 2017 on Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä ihan uudenlaisen elämän kesä. Jo kevään aikana alueemme on alkanut muovautua uudenlaiseksi, kun asiakaskuntaamme ovat liittyneet lapsiperheet. Perheet ovat tuoneet meille lisää iloa, eloa, vilskettä ja taas erilaista näkökulmaa kuntoutukseen. Kesäkuun alussa pistettiin kaivinkoneen kauha maahan ja aloitettiin leikkikentän pohjatyöt. Kampusalueemme muovautuukin koko ajan hienosti monien erilaisten asiakasryhmiemme tarpeisiin.

Kevään aikana perhekursseilla ovat jo aloittaneet ADHD-, Asperger- ja autismikirjon lapset vanhempineen ja sisaruksineen. Kesällä saapuvat sydänlapset, reumalapset ja diabetesperhekurssit. Heinäkuussa on astmaa sairastavien lasten perheiden vuoro. Kesä-elokuun aikana meillä alkaa kaikkiaan kolmisenkymmentä perhekuntoutuskurssia. Perheet ovat sulautuneet asiakaskuntaamme oikein mukavasti, ja talon asiakaskunnan monipuolistuminen on koettu myönteiseksi asiaksi sekä rikkaudeksi.

Koko perheen parhaaksi

Perhekursseilla puhutaan kurssilaisille tärkeistä asioista, tehdään verkostoyhteistyötä ja keskustellaan myös sisarusten näkökulmasta sekä tarjotaan vanhemmillekin mahdollisuus vertaistukeen. Kuntoutus etenee lasten ja perheiden ehdoilla. Voiko tärkeämpää tehtävää olla? Ja tietysti meillä lisäksi esimerkiksi uidaan, pelataan, leikitään, paistetaan tikkupullaa ja urheillaan. Ihan koko perheiden voimin. Ja syödään hyvin.

Kelan perhekurssit

Kevään kurssilaisia metsäleikeissä.

”Vertaistuen merkitystä ei voi liikaa korostaa. On mahtavaa, kun voi vaihtaa kokemuksia muiden sellaisten perheiden kanssa, jotka ymmärtävät puolesta sanasta mitä tarkoitat. Varsinkin silloin, kun on pieneltä paikkakunnalta eikä vastaavaa diagnoosia saaneita lapsia ole omalla paikkakunnalla ollenkaan.” -perhekurssilaisten palautteista poimittua

Perhekurssitiimimme on siis kesän työn touhussa. Kurssikohtaisesti saamme mukaan myös erityisasiantuntijoita, jotka matkustavat Kankaanpäähän aina HUS:n alueelta asti.

Kuntsari kuuluu kaikille

Meille tärkeää on tietenkin se, että kaikki asiakkaamme vauvasta vaariin saavat parasta ja turvallista kuntoutuspalvelua. Myös vaikeavammaisten yksilöllisen kuntoutuksen tiimi ja veteraanikuntoutuksen työntekijät ovat työssä tänä vuonna heinäkuussakin. Elokuussa aloitellaan sitten jälleen KIILA-kuntoutus, tutkimukset ja aikuisten sairasryhmäkohtaiset kurssit.

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit perheille

Allasosasto on varmasti yksi lapsiasiakkaidemme suosikkipaikoista.

Kahden hehtaarin talomme ja kaikkiaan kymmenen hehtaarin kampuksemme antaa erinomaisen mahdollisuuden löytää kaikille käyttäjäryhmille sopivat tilat ja viihtyä talossa. Kuuntelemme asiakkaita tarkalla korvalla, ja kehitämme palvelua sekä ympäristöä jatkuvasti. Eräs pitkäaikainen yksilöllisen kuntoutuksen asiakkaamme totesi ilahtuneena juuri tänään, että ”mukavaa, kun täällä näkee nykyään lapsiakin”.

Heinäkuulla, Jazzien aikaan kuntsarilaisia jalkautuu myös Porin torille, SuomiAreenan kansalaistorille, jossa on hyvä mahdollisuus keskustella kuntoutusasioista ja muustakin. Tapaamisiin siis!

Riitta Korte-Mäkiranta,
palvelupäällikkö
Kuntoutuskeskus Kankaanpää