nuoret

NUPPU- avokuntoutuskurssi nuorille

NUPPU-kurssit on suunnattu 16–28-vuotiaille nuorille, joilla on diagnosoitu masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Ongelmien taustalla voi olla esimerkiksi koulukiusaaminen tai muu kuormitustekijä omassa elämässä. Kuntoutuskurssilla vahvistetaan omaa itseluottamusta ja persoonallisuutta sekä opitaan tunnistamaan ja hyödyntämään omia voimavaroja. Nuorten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on auttaa itsenäistymään sekä selviytymään opiskeluissa tai työelämässä.

Rakenne ja toteutus

NUPPU-avokuntoutuskurssi koostuu 1 kokonaisesta kuntoutuspäivästä sekä 5-7 yksilöllisestä ja 10 ryhmämuotoisesta käyntikerrasta (4h). Avokurssi sisältää ruokailut tai välipalat muttei yöpymisiä kuntoutuskeskuksessa. Kokonaisuus toteutuu noin 10 kuukauden aikana kurssin alkamisesta.

Kurssin toteutuksesta vastaa mielenterveyskuntoutukseen erikoistunut moniammatillinen työryhmä.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

 

Tulevat kurssit

NroKohderyhmäKurssin toteutus
7443216–28-vuotiaat24.11.20–28.05.21Sisältää yksilöllisiä ja ryhmämuotoisia käyntikertoja

 

Hakeminen

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Ota yhteyttä!

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi