Nuorten kuntoutus

Nuorten kuntoutus

Tarjoamme yksilöllisiä kuntoutusjaksoja sekä sopeutumisvalmennuskursseja nuorille ja nuorille aikuisille, joilla on erilaisia terveydellisiä haasteita. Nuorten kuntoutus on kokonaan Kelan maksamaa, ja nuorelle siis maksutonta.

Nuorten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on auttaa itsenäistymisessä sekä opiskelu- tai työelämään siirtymisessä tai siellä selviytymisessä. Kaikessa pyritään siihen, että saa elää hyvää ja tavallista nuoren elämää huolimatta terveydellisistä haasteista.

Tutustu erilaisiin palvelumuotoihimme alla. Jos mietit, mikä olisi sinulle tai läheisellesi sopiva kuntoutusmuoto, ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä:

kuntoutustoimisto@kuntke.fi tai 050 394 7524

Nuorten yksilölliset kuntoutusjaksot

Yksilölliset kuntoutusjaksot suunnitellaan aina nuoren oman tarpeen ja tilanteen mukaan. Niillä pyritään ratkomaan jotain kyseisen elämäntilanteen haasteita yhdessä perheen ja kuntoutusammattilaisten kanssa. Yksilöllisille kuntoutusjaksoille voivat hakeutua nuoret, jotka ovat saaneet Kelalta vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen päätöksen. Tutustu nuorten yksilöllisiin kuntoutusjaksoihin klikkaamalla alla olevaa banneria.

Nuorten yksilökuntoutus banneri

Nuorten kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Diabetes

 Sopeutumisvalmennuskurssit diabetesta sairastaville nuorille.
Ikäryhmät: yläasteikäiset ja peruskoulun päättäneet alle 20-vuotiaat.

Nuorten lihassairaiden kurssit

Lihassairaudet

 Sopeutumisvalmennuskurssit lihassairauksia sairastaville nuorille.
Ikäryhmä: 13–18-vuotiaat.

ITU

 Kuntoutuskurssit masennusta tai ahdistuneisuushäiriötä sairastaville nuorille.
Ikäryhmä: 16-28-vuotiaat.

NUPPU

Avokuntoutuskurssit masennusta tai ahdistuneisuushäiriötä sairastaville nuorille.
Ikäryhmä: 16-28-vuotiaat

Reuma

Sopeutumisvalmennuskurssit tulehduksellista reumaa sairastaville nuorille.
Ikäryhmä: yläasteikäiset ja alle 26-vuotiaat.

Kuulovamma

Sopeutumisvalmennuskurssit
kuulovammaisille nuorille.
Ikäryhmä: yläkoululaiset ja
peruskoulun päättäneet.

Näkövamma

Sopeutumisvalmennuskurssit
näkövammaisille nuorille.
Ikäryhmä: yläkoululaiset ja
peruskoulun päättäneet.

Haku

Kursseille haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto. Kurssit maksaa Kela, ja työssäkäyvä voi hakea ajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvausta.

Ota yhteyttä

Kysy lisätietoa kuntoutussihteeriltä:
050 394 7524
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseilla nuori saa paljon hyödyllistä tietoa omasta sairaudesta ja sen hoidosta. Tarjolla on hyviä eväitä omaan arkeen ja elinympäristöön omien haasteiden kanssa. Nuori saa tietoa myös siitä, mitä kuntoutus- ja tukimuotoja on yleensä saatavilla omaan tilanteeseen. Yksi kurssien tärkeimmistä jutuista on tutustua muihin samankaltaisessa tilanteessa oleviin nuoriin. Yhdessä tekeminen ja kokemusten jakaminen vahvistavat itsetuntoa sekä motivaatiota pitää itsestä ja terveydestään hyvää huolta. Monesti kurssikavereista tulee hyviä ystäviä pitkäksi aikaa elämän varrelle.