Näkövammaisten aikuisten sopeutumisvalmennuskurssit Kela

NÄKÖ-sopeutumisvalmennus

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus on Kelan kustantama kurssi sinulle, jolla on todettu jonkin asteinen näkövamma. Kurssilta saat paljon tietoa näkövammaisuudesta ja erilaisista kuntoutus- ja tukitoimista sekä tukea oman hyvinvointisi ja elämänlaatusi edistämiseen. Kursseille ei ole yläikärajaa ja voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin näkövamman mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus toteutuu näin

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus koostuu viiden vuorokauden kurssista täysihoidolla Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä. Myös läheisesi voi osallistua kurssille Kelan kustantamana kolmen vuorokauden ajan viikon alusta. Otamme sinuun yhteyttä ennen kurssin alkua ja myös kuntoutuksen loputtua tehdään vielä 1-2 yhteydenottoa tilanteen ja tarpeen mukaan.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmämme. Tukenasi ovat muun muassa erikoislääkäri, näkövammaistaitojen ohjaaja, sosionomi tai kuntoutuksen ohjaaja, fysioterapeutti, it-ohjaaja ja toimintaterapeutti.

Omat yksilölliset tavoitteesi ovat sopeutumisvalmennuksen lähtökohtana. Kuntoutus sisältää sekä yksilöllisiä tapaamisia asiantuntijoiden kanssa että ryhmässä toimimista. Ryhmissä käsitellään monipuolisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä omassa arjessa  selviytymiseen liittyviä teemoja. Myös vertaistuella ja yhdessä oppimisella on tärkeä merkitys.

Milloin näkövamma-kursseja alkaa?

Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä alkaa useita näkövammakursseja vuosittain, ja näille kursseille voit hakea vaikka heti. Alla näet kuntoutuskurssien numerot ja ajankohdat.

NroKurssin nimiJaksojen ajankohdat
86472Näkövammaisten aikuisten kurssi työelämästä poissa oleville12.06.–16.06.2023
86470Näkövammaisten aikuisten kurssi työelämässä oleville14.08.–18.08.2023
86473Näkövammaisten aikuisten kurssi työelämästä poissa oleville02.10.–06.10.2023
86474Näkövammaisten aikuisten kurssi työelämästä poissa oleville20.11.–24.11.2023

Näkövammaisen sopeutumisvalmennus – hae näin!

Näkövammakurssit ovat valtakunnallista palvelua, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi lääkärin kanssa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan ja sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 tai KU104 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan. Katso kurssiaikataulusta sinulle sopivin kurssi, ja merkitse sen numero hakemukseesi.