Mielenkuntoutus

Mielenterveyskuntoutus Kelan kustantamana

Mielenterveyskuntoutus auttaa tunnistamaan omia voimavaroja, parantaa työ- ja toimintakykyä omassa arjessa sekä auttaa pitämään omasta hyvinvoinnista huolta. Turvallisessa omassa kuntoutusryhmässä huomaat, ettet ole yksin ongelmiesi kanssa. Tarjoamme mielenterveyskuntoutusta osaavan moniammatillisen tiimin toteuttamina kuntoutuskursseina mukavassa hyvinvoinnin keskuksessa kangasmetsän kainalossa. Kelan kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Diagnoosina voi olla työuupumus (Oras-kurssi), masennus, ahdistuneisuus tai kaksisuuntainen mielialahäiriö (Silmu-kurssi) tai olet voinut sairastaa jo pidempään vakavaa mielenterveyden häiriötä (Verso-kurssi).

Kuntoutuskurssien ohjelma sisältää käytännön harjoittelua, keskustelua ja monenlaista tekemistä sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Saat tietoa omasta terveydestä, opiskelussa tai työssä selviytymisestä ja pääset kokeilemaan erilaisia liikunta- ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa käydyt keskustelut ja yhdessä tekeminen antavat uusia näkökulmia omaan elämäntilanteeseen sekä lisäävät itsetuntemusta ja -arvostusta. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon yksilölliset voimavarat, ja jokainen voi olla mukana omalla tavallaan.

Tutustu ORAS-, SILMU– ja VERSO-mielenterveyskuntoutuksiin tarkemmin alla olevista linkeistä.

Mielenterveyskuntoutuksestamme vastaa psykologi Miia Lehesvuori, p. 040 689 0289.

Oras-kuntoutuskurssi työelämän uupumisoireisiin.

ORAS

ORAS-kuntoutuskurssit on suunnattu aikuisille, joilla on diagnosoitu työuupumus.

SILMU

SILMU-kuntoutuskurssit on suunnattu aikuisille, joilla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus, ahdistuneisuushäiriö tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.

VERSO

Kuntoutuskurssit aikuisille, jotka ovat pitkään sairastaneet mielenterveyden häiriöitä kuten skitsofreniaa, psykooseja, vaikeaa masennusta, pakko-oireisia häiriöitä tai ahdistuneisuushäiriöitä.