Mielenkuntoutus

Kuntoutusta mielen hyvinvointiin

Tarjoamme Kelan mielenterveyskuntoutusta masennusta, ahdistuneisuushäiriötä tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaneille SILMU-kuntoutuskursseilla sekä erilaisia mielenterveyden häiriöitä pitkään sairastaneille aikuisille VERSO-kursseilla. Kelan kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Mielen hyvinvointiin suunnatut kuntoutuspalvelumme auttavat tunnistamaan omia voimavaroja sekä turvaavat tai parantavat työ- ja toimintakykyä omassa arjessa. Samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa käydyt keskustelut ja yhdessä tekeminen antavat uusia näkökulmia omaan elämäntilanteeseen sekä lisäävät itsetuntemusta ja -arvostusta.

Kuntoutuskurssien ohjelma sisältää käytännön harjoittelua, keskustelua ja monenlaista tekemistä sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Saat tietoa omasta terveydestä, opiskelussa tai työssä selviytymisestä ja pääset kokeilemaan erilaisia liikunta- ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon yksilölliset voimavarat, ja jokainen voi olla mukana omalla tavallaan.

Tutustu SILMU– ja VERSO-mielenterveyskuntoutuksiin tarkemmin alla olevista linkeistä.

Mielenterveyskuntoutuksestamme vastaa psykologi Miia Lehesvuori, p. 040 689 0289.

VERSO

Kuntoutuskurssit aikuisille, jotka ovat pitkään sairastaneet mielenterveyden häiriöitä kuten skitsofreniaa, psykooseja, vaikeaa masennusta, pakko-oireisia häiriöitä tai ahdistuneisuushäiriöitä.

SILMU

SILMU-kuntoutuskurssit on suunnattu aikuisille, joilla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus, ahdistuneisuushäiriö tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.