Nuorten lihassairaiden kurssit

Lihassairauksia sairastavien nuorten kurssit

Ääreishermo- tai lihassairautta tai spinaalista lihasatrofiaa sairastavien 13–18-vuotiaiden nuorten sopeutumisvalmennus, osittainen perhekurssi

Lihastauteja sairastavien nuorten omalla sopeutumisvalmennuskurssilla saat tukea toimimiseen omassa arjessasi niin koulussa, harrastuksissa kuin kotonakin. Saat paljon ajankohtaista tietoa omasta sairaudestasi, sen hoidosta ja kuntoutuksesta sekä keinoja oman arjen hallintaan. Kurssilla suunnataan katseita jo kohti aikuistumista ja itsenäistymistä sekä opetellaan pitämään huolta omasta hyvinvoinnista. Tärkeää on tietenkin myös viettää viikko hyvässä seurassa muiden lihastautia sairastavien nuorten kanssa – kurssit sisältävät paljon mukavaa yhdessä tekemistä ja yleensä kursseilta löytyy hyviä ystäviä.

Kurssia varten sinulle määritellään omia, yksilöllisiä tavoitteita, jotka perustuvat hoitavan tahon B-lääkärinlausuntoon, vastaavaan lääketieteelliseen selvitykseen tai kuntoutussuunnitelmaan.

Kurssin toteutus

Lihastauteja sairastavien nuorten sopeutumisvalmennuskurssi on kestoltaan viisi vuorokautta. Oma läheinen, esim. vanhempi voi osallistua kurssiin Kelan kustantamana 2vrk kurssin lopussa.

Suurimmaksi osaksi kurssilla toimitaan ryhmässä. Omiin ja kurssin yhteisiin tavoitteisiin pyritään monenlaisen yhdessä tekemisen ja erilaisten keskustelujen myötä. Ryhmän tuki on tärkeää,  ja se  auttaa sinua kohti itsenäistä tekemistä sekä omassa arjessa selviytymistä. Tulet löytämään kurssilla myös sinun omia voimavarojasi sekä vahvuuksiasi, jotta voit elää mahdollisimman täyttä nuoren elämää lihassairaudesta huolimatta.

Tulevat kurssit

Kurssinumero Kurssin ajankohta
8011705.12.–09.12.2022

 

Hakeminen

Kurssille voi hakea joko vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen lomakkeella KU104 tai harkinnanvaraisen kuntoutuksen lomakkeella KU132. Toimita kuntoutushakemus ja lääkärin B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma Kelaan.

Ota yhteyttä!

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi