Lepää rauhassa Kauko

Lepää rauhassa Kauko

Kuntoutuskeskus Kankaanpään syntyyn ja kehittymiseen tähän viimeiseen kevääseensä saakka vaikuttanut Kauko Juhantalo menehtyi 26.4.2020 nopeasti edenneeseen syöpään. Kaukolla oli tapana suhtautua asioihin aina positiivisesti ja tulevaan optimistisesti, ja niinpä hän maaliskuun lopussakin vielä soitteli sairaalasta: ”Tässä menee nyt muutama päivä, kunnes olen taas remmissä”.

Koko kuntoutuskeskuksemme olemassaolossa on Kaukolla iso rooli, mikä yleisestikin muistetaan. Hän oli aikanaan 1980-luvun loppupuolella Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana tilaisuudessa, jossa sivuttiin tällaisen kuntoutuskeskuksen perustamista Suomeen. Hyvän tilannetajun omaavana Kauko nappasi asiaan kiinni – hänellä olikin tapana olla aina hereillä tilanteissa ja kuunnella toisia herkällä korvalla.

Niinpä kyseinen kuntoutuskeskus aloitti toimintansa nimenomaan Kankaanpäässä keväällä 1991, ja nyt kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin olemme kehittyneet Suomen suurimmaksi ja monipuolisimmaksi kuntoutuksen osaamiskeskukseksi. Kauko vaikutti tähän kevääseen saakka toimintaamme hallituksen puheenjohtajana. Tässä roolissaan hän oli ennakkoluulottomasti asioita eteenpäin vievä ja taitava puheenjohtaja, joka katsoi aina tulevaisuuteen.

Kuntoutuskeskuksella Kauko kävi säännöllisin väliajoin, ja ehti aina pysähtyä keskustelemaan ihmisten kanssa asemaan ja erilaisuuteen katsomatta. Monesti hän kuunteli myös Kuntsarin asiakkaiden ajatuksia ja palautteita herkällä korvalla ja toi niitä eteenpäin käsittelyyn. Hän piti myös kiinni jokavuotisesta perinteestä käydä tervehtimässä asiakkaitamme jouluaattona joulurauhanjulistuksen yhteydessä.  Seuramiehenä Kauko oli ihan omaa luokkaansa – hän tunsi valtavasti ihmisiä ja häntä oli helppo lähestyä.

Toivotamme Liisalle, lapsille ja lapsenlapsille sekä muille läheisille ja lukuisille ystäville voimia suruun ja ikävään.
Kiitos Kauko, lepää nyt rauhassa – me jatkamme tästä eteenpäinkin Kuntoutuskeskus Kankaanpään toimintaa ja kehittämistä parhaamme mukaan.