Lasten kuntoutus

LASTEN KUNTOUTUS

Parempaa perhearkea varten. Tervetuloa Lastenkuntsarille!

Lasten kuntoutus tarjoaa tietoa, taitoa ja tukea perheenne arkeen ja elämään, johon kuuluu lapsen sairaus tai oireyhtymä. Kuntoutuksessa perheen tukena on osaava ja aidosti välittävä moniammatillinen työryhmä. Palvelumme ovat Kelan kustantamia, perheille maksuttomia yksilöllisiä kuntoutusjaksoja, perhekursseja sekä LAKU-kuntoutusta. Kuntoutuksessa majoitutte täysihoidolla mukavassa ja monipuolisessa hyvinvoinnin keskuksessa ja saatte hetken hengähtää oman arjen kiireistä – keskittyä lapsen, sisarusten ja koko perheen hyvinvointiin.

Kaikki lasten kuntoutuspalvelumme on keskitetty Lastenkuntsarin omalle sivustolle. Sieltä löydät helposti eri palveluiden kuvaukset ja kurssien aikataulut sekä löydät muuta perheelle hyödyllistä tietoa kuntoutuksesta. Voit aina myös ottaa yhteyttä ja kysyä lisää kuntotussihteereiltämme.
Kuntoutustoimisto p. 050 394 7524 tai kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Tutustu Lastenkuntsariin
Lasten kuntoutus

Tutustu lasten kuntoutuspalveluihimme

Vaativa lääkinnällinen yksilökuntoutus

Kelan vaativa lääkinnällinen yksilökuntoutus suunnitellaan lapsen ja perheen oman tilanteen sekä kuntoutustavoitteiden mukaisesti. Tarjoamme Kelan vaativaa lääkinnällistä yksilökuntoutusta lasten ja nuorten neurologisella ja yleislinjalla.

Tutustu yksilökuntoutukseen

Sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan sopeutumisvalmennuskursseilla perhe saa perhe saa tietoa muun muassa lapsen erityistarpeista, niiden hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Sopeutumisvalmennuskursseilla toimitaan pääsääntöisesti ryhmissä, joten sopeutumisvalmennuskurssit ovat hyvä tilaisuus päästä juttelemaan muiden vastaavassa tilanteessa olevien lasten ja aikuisten kanssa.

Sopeutumisvalmennuskurssimme:

Tutustu kursseihin

LAKU-kuntoutus

LAKU-kuntoutus on ihan uusi, Kelan maksama kuntoutusmuoto perheille, joiden lapsella on jokin neuropsykiatrinen häiriö. LAKU-kuntoutus on moniammatillista, mutta tulee lähelle lapsen ja perheen arkea, sillä siinä toimitaan perheen arkiympäristössä ja tehdään yhteistyötä lapsen oman arjen verkoston kanssa.

Kuntoutus koostuu perheen tapaamisista oman arjen keskellä sekä palavereista muiden lapsen elämään kuuluvien toimijoiden kanssa. Lisäksi siihen kuuluu myös kaksi mukavaa, perheen yhteistä viikonloppua Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä. Tällöin tavataan samalla myös muita perheitä. LAKU-kuntoutuksessa perheen saama tuki on pitkäaikaista, sillä kokonaisuus voi olla kestoltaan jopa 1,5 vuotta.

LAKU-kuntoutusta voi hakea 5–15-vuotiaalle lapselle tai nuorelle.

Kuntoutusta haetaan Kelan kautta, ja liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Kysy lisää! Kuntoutustoimisto p. 050 394 7524 tai kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Tutustu LAKU-kuntoukseen

Harkinnanvarainen yksilökuntoutus

Kelan maksama harkinnanvarainen yksilökuntoutuksemme on suunnattu lapsille ja nuorille, joilla on tules- tai reumasairaus. Kuntoutus suunnitellaan lapsen ja perheen oman tilanteen sekä kuntoutustavoitteiden mukaisesti. Tarjoamme Kelan harkinanvaraista yksilökuntoutusta lasten ja nuorten tules- ja reumalinjalla.

Kysy lisää! Kuntoutustoimisto p. 050 394 7524 tai kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Tutustu harkinnanvaraiseen yksilökuntoutukseen

Sukella siis tutustumaan Lastenkuntsariin!

Siirry Lastenkuntsariin