Kuulovammaisten nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kela

Soppari kuulovammaisille nuorille

Sopeutumisvalmennuskurssit tarjoavat nuorelle tietoa kuulovammasta ja elämästä kuulovamman kanssa. Tavoitteena on tukea toimimista omassa elinympäristössä ja yhteiskunnassa sekä arjen sujuminen kuulovammasta huolimatta. Muiden nuorten kanssa toimiminen, kokemusten vaihto ja rento yhdessä oleminen vahvistavat itsetuntoa ja auttavat tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia. Nuorten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on myös auttaa kohti itsenäistymistä sekä mahdollista tulevaa opiskelua tai työelämää. Myös nuoren lähipiiri saa kurssin myötä tietoa ja tukea.

Rakenne ja toteutus

Kurssit ovat kestoltaan 5 vuorokautta, ja nuoren läheinen osallistuu kuntoutukseen 2 vrk kurssin alussa. Kurssi  sisältää paljon ryhmätoimintaa, kuten keskustelua, harjoittelua ja muuta yhdessä tekemistä. Toteutuksesta vastaa ammattitaitoinen moniammatillinen työryhmä.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja osallistujat voivat hakea Kelalta myös matkakorvausta sekä kuntoutusrahaa työstä poissaoloajalta.

 

Tulevat kurssit

KurssinumeroKohderyhmäKurssin ajankohta
77127Yläkoululaisille ja peruskoulun päättäneille nuorille09.08.–13.08.21

 

Hakeminen

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa todetaan sopeutumisvalmennuksen tarve.

Ota yhteyttä!

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi