hae kuntoutukseen

Miten kuntoutukseen pääsee?

Kuntoutukseen voi hakeutua esimerkiksi Kelan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sekä itse maksaen.

Kelan kuntoutukseen hakeutuminen

Yksilökuntoutukseen voit hakea ympäri vuoden. Kuntoutuskursseillekin voit hakea heti löydettyäsi itsellesi sopivan kurssin, mutta haku on hyvä laittaa vireille ainakin 6–8 viikkoa ennen kurssin alkua. Tarvittaessa kursseille pääsee pikaisestikin, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä ja jos Kela pystyy tekemään päätöksen nopeasti. Tällöin kannattaa ottaa yhteys suoraan kuntoutussihteeriin, p. 050 394 7524.

Hakuohjeet:

 1. Kerro lääkärille kuntoutustarpeestasi. Lääkäri kirjoittaa B-lausunnon, josta selviää kuntoutukseen hakeutumisen peruste, toimintakyky sekä suositeltu kuntoutus. Sinulla voi olla jo entuudestaan lääkärin kirjoittama, alle vuoden vanha kuntoutussuunnitelma, jossa kuntoutusta suositellaan. Tällöin et tarvitse erikseen B-lausuntoa.
 2. Täytä Kelan kuntoutushakemus
 3. Liitä hakemukseen B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma ja toimita paperit Kelaan.

Joihinkin Kelan kuntoutuksiin sisältyy Kelan maksama osuus myös kuntoutujan läheiselle (esim. puoliso, aikuinen lapsi, muu arjessa mukana oleva läheinen). Toive läheisen osallistumiselle tulee kirjata kuntoutushakemukseen, jotta Kela voi tehdä siitä samalla päätöksen.

Kun Kela tekee päätöksen, tieto myönteisestä päätöksestä tulee sekä sinulle että meille. Lähetämme sinulle kutsun pääsääntöisesti noin kuukautta ennen kuntoutuksesi alkua tai tilanteen mukaan.

Vakuutusyhtiön maksamaan kuntoutukseen hakeutuminen

Kysy kuntoutusmahdollisuuksista ja hakemisesta tarkempia tietoja omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Kuntoutukseen itse maksaen

Jos haluat kuntoutukseen itse maksaen, räätälöimme sinulle juuri oman tarpeen mukaisen kuntoutusohjelman. Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja kerro omasta tai läheisesi tilanteesta. Kartoitetaan yhdessä kuntoutustarve ja suunnitellaan, miten voimme auttaa tilanteessa.

Neuvoja hakemiseen

Kuntoutustoimistomme väki neuvoo mielellään kuntoutukseen hakemiseen liittyvissä asioissa. Soita kuntoutustoimistoon, p. 050 394 7524 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kuntoutustoimisto@kuntke.fi.

Voit ottaa yhteyttä myös kuntoutuksen ohjaaja Seija Noppariin, p. 040 684 6707 tai seija.noppari@kuntke.fi.

Yliopistollisissa ja keskussairaaloissa sekä terveyskeskuksissa toimii eri sairausryhmiin erikoistuneita kuntoutusohjaajia, joiden luo voi hakeutua kuntoutusta koskevissa asioissa. Kuntoutusohjaajat sekä sosiaalityöntekijät osaavat myös ohjata kuntoutushakemusten täyttämisessä.

Tiesitkö?

Yliopistollisissa ja keskussairaaloissa sekä terveyskeskuksissa toimii eri sairausryhmiin erikoistuneita kuntoutusohjaajia, joiden luo voi hakeutua kuntoutusta koskevissa asioissa. Kuntoutusohjaajat osaavat myös ohjata kuntoutushakemusten täyttämisessä.

hae kuntoutukseen (1)

Tietoa kuntoutusasiakkaillemme

Oletko tulossa meille kuntoutukseen? Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa kuntoutusjaksoasi varten.

 

Matkajärjestelyt

Kuntoutuja huolehtii itse matkajärjestelyistä. Omalla autolla tulevalle meillä on runsaasti parkkitilaa. Julkisia kulkuvälineitä käyttäen Kankaanpäähän pääsee linja-autolla, ja linja-autoasemalta on matkaa Kuntoutuskeskukseen noin 1,5 km. Taksin voi tilata numerosta (02) 572 000. Lähin rautatieasema on Parkanossa, josta matkaa Kankaanpäähän tulee noin 45 km.

Hyödyllisiä linkkejä:

Google maps – katso sijainti ja suunnittele reitti
Matkahuolto – linja-autojen aikataulut
VR – juna-aikataulut
Kankaanpään taksien omat numerot
Kela – taksin tilausohjeet

Saapuminen vuorokautta aikaisemmin

Voit halutessasi saapua Kankaanpäähän jo kuntoutusjaksoa edeltävänä päivänä. Kuntoutusta edeltävän yön majoitus maksaa 32 euroa. Mikäli joudut saapumaan Kuntoutuskeskukseen edellisenä päivänä liikenneyhteyksien takia, voit hakea Kelalta yöpymisrahaa.

Varaathan majoituksen etukäteen, p. (02) 57 333.

Mukaan otettavaa

 • Kela-kortti
 • itselläsi olevat alle vuoden vanhat ja tutkimuksen kannalta olennaiset lääkärinlausunnot, terapia- ja tutkimuslausunnot (esim. puheterapia, neuropsykologia, toimintaterapia) sekä laboratoriovastaukset
 • käyttämäsi lääkkeet ja niiden reseptit
 • hoito-ohjeet ja apuvälineet (liikkumisen, toiminnan ja kommunikaation)

Lisäksi

 • mukava vapaa-ajan asu
 • ulko- ja sisäliikuntaan soveltuvat varusteet, myös jalkineet sekä vaihtovaatteita
 • uimapuku
 • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet

Saapuminen

Lähettämässämme kutsussa on mainittu kuntoutusohjelman alkamisaika. Tullessasi ilmoittaudut vastaanottoon, josta saat tarkemmat ohjeet. Tulopäivänä on infotilaisuus, jossa kerrotaan kuntoutusjaksoon liittyvistä käytännön asioista ja tutustutaan taloon. Huoneen saat käyttöösi klo 14.

Asuminen

Asiakkaat majoittuvat kahden hengen huoneissa. Huonevarusteluun kuuluu radio, tv ja puhelin sekä pyyhkeet ja vuodevaatteet. Henkilökohtaista pyykkiäsi voit pestä ja kuivata kolikolla toimivalla koneella. Päärakennuksessa toimii maksuton Wlan-yhteys.

Avustettavat asiakkaat majoittuvat erityisvarustetuissa huoneissa, ja heillä on tarvittaessa ympärivuorokautinen avustuspalvelu. Pyykinpesusta huolehtii tarvittaessa osaston henkilökunta.

Läheinen mukaan

Läheinen voi tulla mukaan kuntoutusjaksollesi viettämään aikaa kuntoutuskeskuksen palveluiden pariin. Omaisen majoitusta voit tiedustella vastaanotosta, p. (02) 57 333.

Ruokailu

Täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas, välipala ja päivällinen. Kuntoutukseen kuuluvia aterioita voit halutessasi täydentää kahvion herkullisella tarjonnalla. Erityisruokavaliot tarkennetaan kuntoutusjakson alkamispäivän infotilaisuudessa.

Vapaa-aika

Iltaisin ja viikonloppuisin on ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Omatoimisesti käytettävissä ovat hyvät ulkoilumahdollisuudet, allastilat, kuntosalit, liikuntasali, asiakaskirjasto ja asiakastietokoneet.

Ravintola Kangaspolussa on viikoittain tiistaitanssit sekä torstain karaokeilta. Näiden lisäksi järjestetään erilaisia tähti-iltoja ja konsertteja.
Voit täydentää kuntoutusjaksoasi lisäpalveluilla ja hemmottelulla. Talossamme on tarjolla mm. kampaajan, parturin, kosmetologin ja hierojan palveluita. Tee varauksia tai kysy lisätietoa vastaanotosta, p. (02) 57 333.

Kuntoutusjakson päättyminen

Lähtöpäivänä huoneet luovutetaan yleensä klo 12:een mennessä, ja ohjelma päättyy viimeistään klo 16. Lähtiessäsi saat osallistumistodistuksen vastaanotosta. Sinulla on mahdollisuus ruokailla vielä lähtöpäivänä myös päivällispöydästä.

Vakuutukset

Kuntoutusasiakkaat on vakuutettu lakisääteisellä potilasvakuutuksella, joka on potilasvahinkolain mukainen lakisääteinen vakuutus. Se korvaa Suomessa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen henkilövahingon potilasvahinkolain mukaisesti.

Kuntoutuskeskuksen oma vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus korvaa tapaturmat, jotka sattuvat kuntoutujille, tutkimuksiin tuleville ja kuntoutuskeskuksessa vierailulla oleville henkilöille tai kuntoutujille järjestetyillä retkillä ja niihin kuuluvilla edestakaisilla matkoilla. Laitoksen oma tapaturmavakuutus korvaa tapaturman hoitokulut enintään 8 410 euroon saakka. Vakuutus ei sisällä sairauspäivärahaa.

Puhelin

Oman puhelimen lisäksi sinut tavoittaa tarvittaessa vaihteemme välityksellä, p. (02) 57 333. Toivomme sinulle soitettavan ennen klo 22:ta.

Pankki ja posti

Talossamme ei ole pankkiautomaattia, joten halutessasi kannattaa varata käteistä mukaan etukäteen. Pankki- ja luottokortit käyvät meillä toki maksuvälineinä. Posti lähtee talostamme arkipäivisin. Sinulle voi osoittaa nimellä varustettua postia talomme osoitteeseen:

Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Kelankaari 4, 38700 KANKAANPÄÄ.

Vierailijat

Läheisesi ovat tervetulleita käymään tervehtimässä sinua kuntoutusjaksosi aikana. Vierailijoiden kanssa voit kuntoutusajan ulkopuolella esimerkiksi lounastaa tai nauttia kahvit kahviossa tai harrastaa jotain yhdessä.

Potilasasiamies

Potilasasiamiehen tehtävänä on neuvoa potilaan oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä ja toimia potilaan oikeuksien edistämiseksi. Hän neuvoo, miten menetellään, jos potilas tai hänen omaisensa on tyytymätön annettuun hoitoon tai kohteluun. Potilasasiamies neuvoo potilasta tai omaista potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa ja avustaa tarvittaessa muistutuksen, kantelun ja valituksen tekemisessä.

Kuntoutuskeskus Kankaanpään potilasasiamies:

sairaanhoitaja Johanna Holmström-Lauri,
p. 050 394 7516.

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä!

Kuntoutustoimisto,
p. 050 394 7524 (kuntoutusasiat)

Vastaanotto,
p. (02) 57 333 (majoitusasiat)