KIILA

KIILA-kuntoutus

KIILA-kuntoutus – Kelan kustantama ammatillinen työkykyä tukeva kuntoutus

KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja tukea ammatillista työkykyäsi sekä edistää pysymistäsi työelämässä. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutustarpeeseen johtaneita syitä sekä nykyistä työnhallintaa. Kiila-kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä mahdollisen työnantajasi sekä työterveyshuoltosi kanssa, jotta kuntoutuksella olisi kokonaisvaltaisia ja konkreettisia vaikutuksia työelämääsi. Kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja se perustuu sinun ajankohtaiseen ja yksilölliseen kuntoutustarpeeseesi.

KIILA-kuntoutus on suunnattu alle 67-vuotiaille, työelämässä oleville henkilöille, joilla on erilaisia työkykyä heikentäviä tekijöitä. Voit työskennellä vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai toimia yrittäjänä. Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa, sillä suosituksen KIILA-kuntoutukseen voi saada myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

Tarjoamme KIILA-kuntoutusta yksilöllisenä ja kurssimuotoisena palveluna.

KIILA-YKSILÖKUNTOUTUS

Kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana. Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan myös ryhmässä 3–5 muun KIILA-yksilökuntoutujan kanssa.

Kuntoutusjaksojen välissä työelämäasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä tai tulee käymään työpaikallasi tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi. Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimiehesi. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.

kiila-kuntoutus

 

Ajankohdat

Yksilölliseen KIILA-kuntoutukseen voi hakea ympäri vuoden.
Halutessasi voit tiedustella KIILA-kuntoutuksen mahdollisia ajankohtia kuntoutussihteereiltämme numerosta 0503947524 tai sähköpostitse osoitteesta kuntoutustoimisto@kuntke.fi.

Hakeminen

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille hakuohjeisiin.

laadukkaat kuntoutuspalvelut

KUNTOUTUKSEN AJAN TOIMEENTULO

Kuntoutus on kokonaisuudessaan Kelan maksamaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa kuntoutusajalta, Kelalta voi hakea kuntoutusrahaa. Kela maksaa myös matkakorvausta.

KYSY LISÄÄ

KIILA-kuntoutuksen vastaava asiantuntijamme on työfysioterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Jari Lehtonen.
Kysy lisätietoja KIILA-kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta Jarilta,
p. 050 394 7502 tai
jari.lehtonen@kuntke.fi.

Kuntoutuksen ajankohdista tai käytännön järjestelyistä lisätietoa antaa

Kuntoutussihteeri
puh 050 3947 524
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

KIILA-KUNTOUTUSKURSSI

KIILA-kuntoutuskurssi on ryhmämuotoinen kuntoutus, joka kohdistetaan tietylle työyhteisölle tai jollekin ammattiryhmälle. Ryhmän koko on 5-8 kuntoutujaa. Vuonna 2023 on muodostettu seuraavat Kiila-ryhmät, joihin voit hakea mukaan kuuluessasi kohderyhmään:

  • SASKY Koulutuskuntayhtymän opetushenkilöstö 05.06.2023
  • Tehyn jäsenet 07.08.2023
  • SASKY Koulutuskuntayhtymän tukipalveluhenkilöstö 21.08.2023
  • Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan henkilöstö 28.08.2023
  • Euran kunnan varhaiskasvatuksen työntekijät 28.08.2023
  • Maatalousyrittäjät 30.10.2023
  • Tehyläiset esihenkilöt 29.11.2023

Kuntoutuskurssin alkua edeltää yhteinen suunnittelukokous kurssin hakijatahon ja mahdollisen työterveyshuollon sekä kuntoutushenkilökunnan kesken. Varsinainen kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana.

Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan oman KIILA-kuntoutujaryhmän kanssa. Kuntoutusjaksojen väleissä otamme kuntoutujiin yhteyttä tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi.

Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimies. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.

kiila-kuntoutus 

 

HAKEMINEN

KIILA–kuntoutuskurssia hakee ensin työpaikka/työterveyshuolto, liitto tai yhdistys. Kurssia haetaan Kelan asiointipalvelussa, jossa tunnistaudutaan suomi.fi-tunnisteella, ja päätöksen kurssin myöntämisestä saa palvelussa samalla kertaa. Tutustu tästä Kelan hakuohjeisiin työnantajille.

Vuoden 2023 KIILA-kurssit on myönnetty, ja niistä on listaus ylempänä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kuntoutuksen ohjaaja, työfysioterapeutti Jari Lehtonen p. 050 394 7502 tai jari.lehtonen@kuntke.fi.

Kurssin kohderyhmään kuuluva työntekijä tai yrittäjä voi hakea kyseiselle kurssille seuraavasti:

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille kuntoutujan hakuohjeisiin.