KIILA

KIILA-kuntoutus

KIILA-kuntoutus – Kelan kustantama ammatillinen työkykyä tukeva kuntoutus

KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja tukea ammatillista työkykyäsi sekä edistää pysymistäsi työelämässä. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutustarpeeseen johtaneita syitä sekä nykyistä työnhallintaa. Kiila-kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä mahdollisen työnantajasi sekä työterveyshuoltosi kanssa, jotta kuntoutuksella olisi kokonaisvaltaisia ja konkreettisia vaikutuksia työelämääsi. Kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja se perustuu sinun ajankohtaiseen ja yksilölliseen kuntoutustarpeeseesi.

KIILA-kuntoutus on suunnattu alle 67-vuotiaille, työelämässä oleville henkilöille, joiden työkyky on heikentynyt.  Hakija voi työskennellä vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai toimia yrittäjänä. Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa, sillä suosituksen KIILA-kuntoutukseen voi saada myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

Tarjoamme KIILA-kuntoutusta yksilöllisenä ja kurssimuotoisena palveluna.

KIILA-YKSILÖKUNTOUTUS

Kuntoutus käynnistyy arviontipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana. Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan myös ryhmässä 3–5 muun KIILA-yksilökuntoutujan kanssa.

Kuntoutusjaksojen välissä työelämäasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä tai tulee käymään työpaikallasi tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi. Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimiehesi. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.

kiila-kuntoutus

 

Ajankohdat

Yksilölliseen KIILA-kuntoutukseen voi hakea ympäri vuoden. Halutessasi voit tiedustella KIILA-kuntoutuksen mahdollista ajankohtaa kuntoutussihteereiltämme numerosta 0503947524 tai sähköpostitse osoitteesta kuntoutustoimisto@kuntke.fi.

Hakeminen

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille hakuohjeisiin.

laadukkaat kuntoutuspalvelut

KUNTOUTUKSEN AJAN TOIMEENTULO

Kuntoutus on kokonaisuudessaan Kelan maksamaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa kuntoutusajalta, Kelalta voi hakea kuntoutusrahaa. Kela maksaa myös matkakorvausta.

KYSY LISÄÄ

KIILA-kuntoutuksen vastaava asiantuntijamme on työfysioterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Jari Lehtonen.
Kysy lisätietoja KIILA-kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta Jarilta,
p. 050 394 7502 tai
jari.lehtonen@kuntke.fi.

Kuntoutuksen ajankohdista tai käytännön järjestelyistä lisätietoa antaa

Kuntoutussihteeri
puh 050 3947 524
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

KIILA-KUNTOUTUSKURSSI

KIILA-kuntoutuskurssi on ryhmämuotoinen kuntoutus, joka kohdistetaan tietylle työyhteisölle tai jollekin ammattiryhmälle. Ryhmän koko on 5-8 kuntoutujaa.

Kuntoutuskurssin alkua edeltää yhteinen suunnittelukokous kurssin hakijatahon ja mahdollisen työterveyshuollon sekä kuntoutushenkilökunnan kesken. Varsinainen kuntoutus käynnistyy arviontipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana.

Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan oman KIILA-kuntoutujaryhmän kanssa. Kuntoutusjaksojen väleissä otamme kuntoutujiin yhteyttä tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi.

Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimies. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.

kiila-kuntoutus 

 

ALKAVAT KIILA-KUNTOUTUSKURSSIT

29.09.2021 SASKY koulutuskuntayhtymän KIILA-kuntoutus (81562)

06.10.2021 Tehyn jäsenille suunnattu KIILA-kuntoutus (81560)

27.10.2021 ProAgria Länsi-Suomen asiantuntijoiden KIILA-kuntoutus (81565)

10.11.2021 Maatalousyrittäjien KIILA-kuntoutus (81563)

15.11.2021 Toimeksiantosuhteisten perhehoitajien KIILA-kuntoutus (81561)

15.12.2021 Tampereen yliopiston opetus- ja tutkimushenkilökunnan KIILA-kuntoutus (81564)

 

HAKEMINEN

KIILA–kuntoutuskurssia hakee ensin työpaikka/työterveyshuolto, liitto tai yhdistys. Kurssia haetaan Kelan asiointipalvelussa, jossa tunnistaudutaan suomi.fi-tunnisteella, ja päätöksen kurssin myöntämisestä saa palvelussa samalla kertaa. Tutustu tästä Kelan hakuohjeisiin työnantajille.

Vuoden 2022 KIILA-kurssit ovat haettavissa 1.9.2021 alkaen!
Ota yhteyttä ja kysy lisää: kuntoutuksen ohjaaja, työfysioterapeutti Jari Lehtonen p. 050 394 7502 tai jari.lehtonen@kuntke.fi.

Kun KIILA-kuntoutuskurssi on myönnetty, voi työntekijä tai yrittäjä hakea kyseiselle kurssille seuraavasti:

Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.

Siirry tästä Kelan sivuille kuntoutujan hakuohjeisiin.