fbpx
KIILA

KIILA-kuntoutus

KIILA-kuntoutus – ammatillinen työkykyä tukeva kuntoutus

KIILA-kuntoutus on työssäoleville tarkoitettu ammatillista työkykyä tukeva kuntoutus. KIILAn tavoitteena on parantaa ja tukea työntekijän työkykyä sekä edistää hänen pysymistään työelämässä.

Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutujan kuntoutustarvetta ja siihen johtaneita syitä sekä nykyistä työnhallintaa. Yhteistyö työnantajan ja työterveyshuollon kanssa on osa kuntoutusprosessia.

KIILA-kuntoutus uudistuu!

KIILA-kuntoutus on uudistettu vuodelle 2020, ja me saamme olla mukana sitä toteuttamassa! Jatkamme siis pitkän linjan vaikuttavaa työtämme suomalaisten työkyvyn turvaamisessa.

Keskeisimpiä uudistuksia ovat seuraavat:
• KIILAan voi hakea nyt myös yksilöllisesti – yksilöpäätöksillä tulevista kuntoutujista kootaan pienryhmiä. Yksilöllistä KIILA-kuntoutusta vuodelle 2020 voi hakea 1.12.2019 alkaen.
• Kurssimuotoisena KIILAa voivat hakea tuttuun tapaan yritykset, liitot ja työterveyshuollot. Ensi vuoden kursseja voi hakea 15.11.2019 alkaen.
• ERVA-aluejaot poistuvat KIILA-kuntoutuksesta, joten ympäri Suomea voi hakea meille KIILAan.

Meillä KIILA-kuntoutuksesta vastaava asiantuntija on työfysioterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Jari Lehtonen. Kysy lisätietoja Jarilta, p. 050 394 7502 tai jari.lehtonen@kuntke.fi.

 

Kohderyhmä

KIILA-kuntoutus on suunnattu alle 67-vuotiaille, työelämässä oleville henkilöille, joiden työkyky on heikentynyt.  Hakija voi työskennellä vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai toimia yrittäjänä. Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa, sillä suosituksen KIILA-kuntoutukseen voi saada myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.

 

Toteutus

KIILA-kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja jokaisella kuntoutujalla on kuntoutukselle omat tavoitteet. Kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu yhteydenotolla, jossa voi olla mukana myös esimies. Sen jälkeen toteutuvat KIILA-ryhmän yhteiset ryhmäjaksot, joita on kaksi tai kolme. Jaksojen välissä kuntoutustyöntekijämme ottaa yhteyttä tai tekee työpaikkakäynnin kuntoutujan työpaikalle. Kuntoutuksen kesto on kokonaisuudessaan 1–1,5 vuotta. Ryhmäjaksojen aikana kuntoutuja voi majoittua kuntoutuskeskuksessa täysihoidolla tai kuntoutuksessa voi käydä kotoa käsin.

 

Kuntoutuksen ajan toimeentulo

Kuntoutus on kokonaisuudessaan Kelan maksamaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa kuntoutusajalta, Kelalta voi hakea kuntoutusrahaa. Kela maksaa myös matkakorvausta.

 

Hakeminen

Kurssimuotoinen palvelu
KIILA–kurssia voi hakea työpaikka, työterveyshuolto, liitto tai yhdistys. Haku on jatkuva ja sähköinen, katso tarkemmin Kela.fi/työnantajat/kuntoutus. Haku edellyttää Katso-tunnistetta. Ryhmässä voi olla 6-8 henkilöä.

Yksilöpalvelu
Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kelassa tehdään kuntoutuspäätös.

laadukkaat kuntoutuspalvelut

 

KYSY LISÄÄ

Kuntoutussihteeri
puh 050 3947 524
kuntoutustoimisto@kuntke.fi