KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja tukea ammatillista työkykyäsi sekä edistää pysymistäsi työelämässä. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutustarpeeseen johtaneita syitä sekä nykyistä työnhallintaa. Kiila-kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä mahdollisen työnantajasi sekä työterveyshuoltosi kanssa, jotta kuntoutuksella olisi kokonaisvaltaisia ja konkreettisia vaikutuksia työelämääsi. Kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti, ja se perustuu sinun ajankohtaiseen ja yksilölliseen kuntoutustarpeeseesi.
KIILA-kuntoutus on suunnattu alle 67-vuotiaille, työelämässä oleville henkilöille, joilla on erilaisia työkykyä heikentäviä tekijöitä. Voit työskennellä vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai toimia yrittäjänä. Voit hakeutua KIILA-kuntoutukseen, vaikka sinulle ei olisi järjestetty työterveyshuoltoa, sillä suosituksen KIILA-kuntoutukseen voi saada myös perusterveydenhuollosta tai yksityislääkäriltä.
Tarjoamme KIILA-kuntoutusta yksilöllisenä ja kurssimuotoisena palveluna.
KIILA-YKSILÖKUNTOUTUS
Kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana. Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan myös ryhmässä 3–5 muun KIILA-yksilökuntoutujan kanssa.
Kuntoutusjaksojen välissä työelämäasiantuntija ottaa sinuun yhteyttä tai tulee käymään työpaikallasi tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi. Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimiehesi. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.
Ajankohdat
Yksilölliseen KIILA-kuntoutukseen voi hakea ympäri vuoden.
Halutessasi voit tiedustella KIILA-kuntoutuksen mahdollisia ajankohtia kuntoutussihteereiltämme numerosta 0503947524 tai sähköpostitse osoitteesta kuntoutustoimisto@kuntke.fi.
Hakeminen
Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.
Kuntoutus on kokonaisuudessaan Kelan maksamaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa kuntoutusajalta, Kelalta voi hakea kuntoutusrahaa. Kela maksaa myös matkakorvausta.
KYSY LISÄÄ
KIILA-kuntoutuksen vastaava asiantuntijamme on työfysioterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Jari Lehtonen.
Kysy lisätietoja KIILA-kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta Jarilta,
p. 050 394 7502 tai jari.lehtonen@kuntke.fi.
Kuntoutuksen ajankohdista tai käytännön järjestelyistä lisätietoa antaa
KIILA-kuntoutuskurssi on ryhmämuotoinen kuntoutus, joka kohdistetaan tietylle työyhteisölle tai jollekin ammattiryhmälle. Ryhmän koko on 5-8 kuntoutujaa. Vuonna 2023 on muodostettu seuraavat Kiila-ryhmät, joihin voit hakea mukaan kuuluessasi kohderyhmään:
Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan henkilöstö 28.08.2023
Euran kunnan varhaiskasvatuksen työntekijät 28.08.2023
Maatalousyrittäjät 30.10.2023
Tehyläiset esihenkilöt 29.11.2023
Kuntoutuskurssin alkua edeltää yhteinen suunnittelukokous kurssin hakijatahon ja mahdollisen työterveyshuollon sekä kuntoutushenkilökunnan kesken. Varsinainen kuntoutus käynnistyy arviointipäivällä Kankaanpäässä ja jatkuu työelämäasiantuntijan yhteydenotolla, jossa myös esimies on mukana.
Tämän jälkeen alkavat varsinaiset kuntoutusjaksot, joissa toimitaan oman KIILA-kuntoutujaryhmän kanssa. Kuntoutusjaksojen väleissä otamme kuntoutujiin yhteyttä tavoitteiden etenemisen, terveystilanteen ja työn kuormitustekijöiden muutosten kartoittamiseksi.
Kuntoutus päättyy loppuarviointiin työelämäasiantuntijan kanssa, ja mukana voivat olla myös työterveyshuollon edustaja sekä esimies. Kuntoutusjaksoihin sisältyy majoitus täysihoidolla.
HAKEMINEN
KIILA–kuntoutuskurssia hakee ensin työpaikka/työterveyshuolto, liitto tai yhdistys. Kurssia haetaan Kelan asiointipalvelussa, jossa tunnistaudutaan suomi.fi-tunnisteella, ja päätöksen kurssin myöntämisestä saa palvelussa samalla kertaa. Tutustu tästä Kelan hakuohjeisiin työnantajille.
Vuoden 2023 KIILA-kurssit on myönnetty, ja niistä on listaus ylempänä.
Kurssin kohderyhmään kuuluva työntekijä tai yrittäjä voi hakea kyseiselle kurssille seuraavasti:
Ota yhteys työterveyshuoltoon tai muulle lääkärille, mikäli sinulla ei ole työterveyshuoltoa. Lääkäri kirjoittaa sinulle B-lausunnon kuntoutusta varten. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101 sekä lomake KU200. Toimita lomakkeet sekä lääkärin B-lausunto Kelaan. Kuntoutuspäätös tehdään Kelassa.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.