Ikäkuntoutus

Ikäihmisten kuntoutuspalvelut

Tarjoamme monenlaisia kuntoutuspalveluja ikäihmisille. Kelan tarjoamasta kuntoutuksesta IKKU-kuntoutuskurssit on suunnattu yli 68-vuotiaille, joilla on erilaisia ikääntymisen mukanaan tuomia terveyshaasteita.

Ikäihmisten kuntoutuksen tavoitteena on parempi arjessa selviäminen itsenäisesti. Kuntoutuksessa keskitytään yksilöllisesti kunkin kuntoutujan omaan tilanteeseen ja löydetään arjen apuja ja keinoja, jotta arki olisi mielekästä. Ikäihmisten kuntoutus on tärkeää, jotta ikääntyneet pystyisivät selviytymään mahdollisimman pitkään kotona ja hyväkuntoisina. Tavoitteena on tukea hyvää, omannäköistä elämää ikääntyneenäkin.

Katso myös alempaa muita aikuisten kuntoutuskursseja, kuten suositut sydänkurssimme, sekä omaishoitajien kuntoutus- ja omaishoitajien parikurssit.

IKKU

Kelan IKKU-kuntoutuskurssit 68 vuotta täyttäneille, joiden toimintakyky ja arjessa selviytyminen ovat heikentyneet eri sairauksien takia.

omaishoitajamies

Omaishoitajien kuntoutuskurssit

Omaishoitajien kuntoutuskurssit ovat Kelan kustantamaa ryhmämuotoista kuntoutusta omaishoitajille, jotka hoitavat aikuista läheistään.

Omaishoitajien parikurssi

Omaishoitajien parikurssit ovat Kelan kustantamaa kuntoutusta omaishoitajille, jotka hoitavat aikuista läheistään. Parikurssilla myös hoidettava läheisesi on mukana kuntoutuksessa, mutta hänen hoidostaan ja ohjelmastaan huolehtii kuntoutuskeskuksen luotettava ja osaava henkilökunta.

Muita kuntoutuspalveluja

 

Monesti luullaan, että Kela tarjoaa kuntoutusta vain työelämässä oleville. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan todella moniin erilaisiin kuntoutuspalveluihin on mahdollista hakeutua yli 65-vuotiaanakin, eikä yläikärajaa ole. Tutustu siis myös näihin, Kelan maksamiin kuntoutuspalveluihimme:

Minkälaista ikäihmisten kuntoutus on?

 

Kuntoutus ei keskity pelkästään fyysiseen toimintakykyyn ja liikkumiseen, vaan asiakkaamme vointia käsitellään fyysisenä, psyykkisenä ja sosiaalisena kokonaisuutena. Kuntoutuksessa kuntoutuja tapaa monia eri ammattilaisia muun muassa lääkäreistä psykologeihin ja fysioterapeuteista ja ravitsemusasiantuntijoihin sekä sosiaalityöntekijöihin. Kuntoutuksen työryhmä vaihtelee riippuen kuntoutusmuodosta.

Juuri tämä kokonaisvaltaisuus ja eri ammattilaisten yhteistyö on kuntoutujille tärkeää. Monissa kuntoutusmuodoissa myös kuntoutujan läheinen voi olla mukana Kelan kustantamana ainakin osan kuntoutusajasta. Kun läheinen on mukana kuntoutuksessa, myös hän pystyy paremmin tukemaan kuntoutumista myös omassa arjessa. Läheinen itsekin saa kuntoutuksesta hyödyllistä tietoa ja tukea myös omaan jaksamiseen.

Kuntoutusjakso on myös hyvä tauko oman arjen askareista, ja tilaisuus pysähtyä pohtimaan ja tarkastelemaan omaa vointia. Kuntoutuksessa ollaan tekemisissä muiden kanssa ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Siksi se on monesti myös sosiaalisesti virkistävä kokemus.

 

Mitä muuta tarjoamme ikäihmisille?

 

Meille on kunnia-asia saada olla mukana turvaamassa senioriväestön parempaa toimintakykyä ja selviytymistä omatoimisina arjen askareissa ja siten mahdollistaa parempaa elämänlaatua kuntoutuksen keinoin. Kuntoutuksen maksaa useimmiten Kela tai Valtiokonttori.

 

Voit kuitenkin järjestää kuntoutuksen tai loman myös itse!

Juuri Sinulle voidaan räätälöidä esimerkiksi majoitus täysihoidolla, lääkärintapaaminen, erilaisia terapioita ja hoitoja. Sauna- ja allasosasto, kuntosali ja hyvät liikuntapuitteet kuuluvat pakettiin luonnollisesti. Lue lisää täältä kuntoutuksesta itse maksaen.

 

Meille voit hakeutua myös rentoutumaan ja suunnitella juuri Sinulle tai ryhmällesi sopivan loman. Autamme Sinua mielellämme suunnittelussa ja toteutuksessa. Kysy lisää myyntipalvelustamme 050 394 7526 tai myyntipalvelu@kuntke.fi

Lomajärjestöjen kautta meille voi hakeutua tuetulle lomalle, jossa lomalaisen maksettavaksi jäävä  omavastuu on hyvin pieni. MTLH ry:n tuetut lomat löytyvät täältä.