Esteetön Hyvinvointipolku avattiin 12.9.

Hyvinvointipolkua avaamassa Metsäkeskuksen Tapio Nummi.

Esteetön Hyvinvointipolku avattiin 12.9.

Kuntoutuskeskus Kankaanpäähän Suomen ensimmäinen esteetön hyvinvointipolku!

Luonnonympäristöllä on monia tunnistettuja myönteisiä vaikutuksia ihmisen fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Tutkimusten mukaan luonto virkistää mieltä, lievittää stressiä ja vähentää allergioita. Terveysvaikutukset tehostuvat, jos liikkuja pystyy tehtävien avulla samaistumaan luontoon.

Kuntoutuskeskus Kankaanpään ympäristöön suunniteltiin ja toteutettiin Suomen ensimmäinen esteetön hyvinvointipolku, jonka Metsäkeskuksen elinkeinopäällikkö Tapio Nummi kävi avaamassa 12.9.2018. Kankaanpään Voimistelijoiden senioriporukka yhdessä Hörhiäisen kanssa testasivat polun ja sen rastitehtävät. Rasteilla pysähdytään aistimaan ympäröivää luontoa ja samalla pohditaan omaa suhdetta luontoon. Tehtävinä ovat esimerkiksi samaistuminen ympäristön puihin, keskittyminen hengitykseen ja kiitollisuus. ”Helppo tapa pysäyttää hetkeksi arjen hulina ja hengittää mäntymetsän raikasta ilmaa” kommentoivat osallistujat.

Polku on esteetön, sen voi kulkea myös pyörätuolilla – ja vaikka yhdistää retkeen elämyksellinen pysähdys laavun nuotiopaikalla. Polku on avoin yleisölle, ja rastit löytyvät helposti polun varrelta.

Polut on suunnitellut Metsäkeskuksen Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut -hanke käyttäen aiemmassa Luontomatkailu ja METSO -hankkeessa kehitettyä konseptia.

Tervetuloa hyvinvointipolulle!