Dialyysi

Dialyysi

Dialyysihoidossa olevien aikuisten sopeutumisvalmennus, osittainen perhekurssi

Sopeutumisvalmennuskurssilla kuntoutuja saa lisää tietoa sekä motivaatioita huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Tärkeinä teemoina kurssilla ovat esimerkiksi ravitsemus ja painonhallinta sekä niiden merkitys omaan hyvinvointiin. Sopeutumisvalmennuskurssi  antaa keinoja siihen, miten sovittaa sairauden vaatimat hoitotoimenpiteet ja työelämä tai muut arjen askareet. Kuntoutuksen tavoitteena on turvata tai parantaa kuntoutujan työ-, opiskelu- ja toimintakykyä.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat dialyysihoidossa tai aloittavat dialyysihoitoa (hemo- ja peritoneaalidialyysi). Kuntoutukseen hakija voi olla työelämässä tai poissa työelämästä, opiskella tai olla kuntoutustuen piirissä. Edellytyksenä on, että työ-, opiskelu- ja toimintakykyä voidaan turvata tai parantaa suunnitellulla kuntoutuksella.

 

Kurssin sisältö ja rakenne

Sopeutumisvalmennuskurssi on kestoltaan 6 vuorokautta, ja Kela kustantaa myös kuntoutujan omaisen mukana oloa  2 vuorokautta kuntoutuksen lopussa.

Suurimmaksi osaksi kurssilla toimitaan ryhmässä. Kuntoutuksen tavoitteisiin pyritään käytännön harjoittelujen, vuorovaikutusta edistävien keskustelujen ja yhdessä tekemisen avulla. Ryhmän tuella kannustetaan itsenäiseen toimimiseen. Kurssin alussa kuntoutujan kanssa laaditaan tavoitteet kuntoutukselle. Ohjelma määräytyy osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

 

Hakeminen

Kurssille haetaan Kelan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma.

Toimita hakemus esivalintaa varten suoraan Kuntoutuskeskus Kankaanpäähän viimeistään kaksi kuukautta ennen kurssin alkamista.

Laadukkaat Kelan kuntoutuspalvelut Kankaanpäässä

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
Tarja Lammi
050 394 7524 tai
tarja.lammi@kuntke.fi

Katso kurssikalenterista tulevat kurssimme!

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemukset:
KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus)
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)

Katso ja tulosta esite!