Diabetes-kurssi

Diabetes-kurssi aikuisille

Diabetes-kurssi

Sopeutumisvalmennuskurssi tyypin 1 diabetesta sairastaville aikuisille

Kelan diabetes-kurssi on ryhmämuotoinen sopeutumisvalmennuskurssi, josta saat tukea oman hyvinvointisi, terveytesi ja elämänlaatusi edistämiseen. Sopeutumisvalmennuskurssille voit hakea, jos olet yli 20-vuotias ja sinulla on diagnosoitu tyypin 1 diabetes. Voit olla työelämässä tai poissa työelämästä.

Diabetes-kurssilta saat monipuolisesti hyödyllistä tietoa ja keinoja omassa arjessa esiintyvien haasteiden hallintaan. Kurssilla löydetään omia vahvuuksia ja voimavaroja sekä vahvistetaan kykyä ja halua aktiiviseen osallisuuteen omassa elämässä. Ryhmässä huomaat, ettet ole yksin diabeteksen mukanaan tuomien haasteiden kanssa.

Kokemuksia diabeteskuntoutuksesta kertoo Sanna

Kuntoutuskurssin tavoitteina Sannalla oli löytää motivaatiota itsehoitoon sekä buustia omaan jaksamiseen – tärkeimpinä osa-alueina ravinto ja liikunta.  Tällä hetkellä kevyt jooga on palannut uudelleen elämään, samoin kuin vesijumppa ja -juoksu. Kuntoutus antoi lisää uskallusta kokeilla erilaisia liikunnan muotoja omista rajoitteista huolimatta. Kuntoutuksen myötä myös oma arkiaktiivisuus on lisääntynyt – hissin sijasta tulee käytettyä portaita ja on löytynyt lisää iloa ja energiaa esimerkiksi touhuta omassa puutarhassa.

Lue koko juttu täältä!

Diabetes-kurssi toteutuu näin

Tyypin 1 diabetesta sairastavan aikuisen sopeutumisvalmennuskurssi rakentuu seuraavista elementeistä:

  • ennakkoyhteydenotto puhelimitse
  • kolmen vuorokauden kuntoutusjakso Kankaanpäässä täysihoidolla
  • kahdeksan viikon etäkuntoutusjakso
  • yksi tai kaksi seurantayhteydenottoa tarpeen mukaan

Sopeutumisvalmennuskurssi sisältää vertaistuen mahdollistavaa ryhmätoimintaa sekä yksilöllisiä tapaamisia. Etäkuntoutusjaksoon sisältyy etäkuntoutuspäiviä, videopuheluita, itsenäistä työskentelyä ja ryhmän tapaamisia tiimin työntekijöiden ohjaamina verkossa. Ohjelmaa muovataan osallistujien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan niin, että toiminta on mielekästä koko ryhmälle.

Sopeutumisvalmennuskurssilla kanssasi työskentelee osaava moniammatillinen työryhmä, Saat tukea muun muassa erikoislääkäriltä, diabeteshoitajalta, ravitsemusterapeutilta, psykologilta, fysioterapeutilta ja kuntoutuksen ohjaajalta.

Koska kuntoutuskokonaisuus sisältää etätyöskentelyä, tarvitset mahdollisuuden sekä valmiudet työskennellä verkossa.

 

Milloin diabetes-kurssi voi alkaa?

Kuntoutusta diabetesta sairastaville tarjoamme neljällä alkavalla kurssilla vuosittain. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen kuntoutujaa. Kuntoutukseen haku on nyt auki, ja alla näet kuntoutuskurssien numerot sekä ajankohdat.

KurssinumeroKohderyhmäJaksojen ajankohdat
85291Diabetes tyyppi 131.07.–02.08.202303.08.–24.09.2023
85292Diabetes tyyppi 111.09.–13.09.202314.09.–05.11.2023
85293Diabetes tyyppi 113.11.–15.11.202316.11.–28.01.2024

 

Hakeminen

Diabetes-kurssit ovat valtakunnallisia, joten meille Kankaanpäähän voit hakea mitä päin Suomea tahansa. Kuntoutuksen maksaa Kela, ja Kelalta on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa mahdolliselta työstä poissaoloajalta sekä matkakorvausta.

Ota kuntoutustoive puheeksi sinua hoitavan lääkärin kanssa, esimerkiksi työterveyshuollossa tai terveyskeskuksessa. Arvioikaa yhdessä, olisiko tällainen ykköstyypin diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi sinulle sopiva ja hyödyllinen.  Lääkäri voi kirjoittaa sinulle B-lausunnon, jossa suositellaan diabetes-sopeutumisvalmennuskurssia.

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 ja toimita se lääkärinlausunnon kanssa Kelaan.

 

Kysy lisää!

Etsit kuntoutusta sitten itsellesi, läheisellesi tai asiakkaallesi, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää!

Jos haluat lisätietoja diabetes-kurssien ajankohdista tai hakemisesta:

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Jos taas haluat tietää kuntoutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:

Fysioterapeutti
Marko Sandroos
041 731 1778
marko.sandroos@kuntke.fi

 

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Fysioterapeutti
Marko Sandroos
041 731 1778
marko.sandroos@kuntke.fi

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)