fbpx
AvoTules

TULES- avokuntoutuskurssi

Selkä, niska-hartia ja yläraaja, lonkka, polvi ja nilkka -kuntoutuskurssit

Avotules on Kelan tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuskurssi. Avotules -kuntoutuskurssiin ei sisälly yöpymisiä, joten normaali työarki on mahdollista sovittaa kuntoutuksen kanssa. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutusjaksolla asiakas oppii uusia tapoja toimia sairaudesta huolimatta niin työelämässä kuin arjessakin. Kurssilla tutustutaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja moniammatillisen työryhmän tuella pyritään saavuttamaan konkreettisia tavoitteita elämän eri osa-alueilla. Asiakas saa uutta tietoa sairaudestaan ja erilaisia keinoja, joiden avulla hän pystyy paremmin vaikuttamaan omaan terveyteen ja vähentämään sairauden tuomia oireita.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu henkilölle jolla on selkä-, yläraaja- tai alaraajaoireita. Oireilu on kestänyt yli 3 kuukautta, ja se aiheuttaa työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä arjessa, opiskeluissa tai työssä.

Kursseja tarjotaan työelämässä oleville.

 

Rakenne ja sisältö

Kurssi sisältää 2+3 ryhmämuotoista avokuntoutuspäivää ja niiden välissä 10 ryhmämuotoista käyntikertaa. Kurssi toteutetaan 9 kuukauden aikana kurssin alkamisesta. Kurssille valitaan 10 osallistujaa.

Ohjelma sisältää ryhmämuotoista aktivoivaa toimintaa sekä moniammatillisen työryhmän haastatteluja, tutkimuksia sekä opetuskeskusteluja. Kuntoutujaa kannustetaan tavoitteelliseen toimintaan myös kotiharjoittelujakson ajaksi välitehtävien avulla.  Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisesti yksilöllisyys huomioiden.

 

Hakeminen

Kerro omalle lääkärillesi kuntoutustarpeestasi ja tavoitteestasi. Toimita lääkärin kirjoittama B-lausunto kuntoutushakemuksen (KU132) kanssa Kelan toimistoon hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Kela kustantaa kuntoutuksen ja maksaa kuntoutuspäivien ajalta kuntoutusrahaa ja käyntikertojen ajalta osakuntoutusrahaa.

Avokuntoutukursseille voi hakea henkilö, joka asuu Varsinais-Suomen, Satakunnan tai Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Tutustu myös TULES-kursseihimme täällä!

laadukkaat kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
kuntoutustoimisto@kuntke.fi

Katso kurssikalenterista tulevat kurssimme!

Miten kuntoutukseen pääsee? Tutustu hakuohjeisiin täällä.

Esimerkkihakemus:
KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus)

Katso ja tulosta esite!