Ammatillisesta kuntoutuksesta uusi suunta

Ammatillisesta kuntoutuksesta uusi suunta

Blogissa vieraana Sanna Aaltonen

Aloitin huhtikuun alussa ammatillisen kuntoutuksen Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä, pitkällisen pohdinnan jälkeen tulimme kuntoutusohjaajani kanssa siihen tulokseen, että lähden suuntautumaan sisällönsuunnittelu- tai some-vastaavan työtehtäviin. Näitä työtehtäviä pystyn tekemään etätyönä, mikä tukee paremmin omaa terveyttäni ja työkykyäni tällä hetkellä.

Ensimmäinen työviikko

Työpaikkaa ns. ”kentältä” ei heti löytynyt, mutta onnekseni pääsin aloittamaan työkokeilun palveluntuottajan, eli Kuntoutuskeskus Kankaanpään tiloissa. Kolme ensimmäistä työpäivää työkokeilussa työskentelin Kankaanpäässä, joista toisena, eli 2.4. pääsin päivittämään talon Instagramia.

Päivä sujui oikein mukavasti. Kiertelin ympäri taloa, pihamaata, otin kuvia ja videoita, näitä lisäilin Instagramiin saatetekstien kera. Tämän kokemukseni ja työpäiväni jälkeen olin entistä vakuuttuneempi siitä, että tämä on se minun juttuni.

Kirjallinen ilmaisu & kuvien muokkaaminen ja jakaminen

Olen monelta eri taholta kuullut siitä, miten hyvä oma kirjallinen ilmaisuni on, ja tässä työssä pääsen toteuttamaan nimenomaan sitä.

Sain myös vinkin siitä, että voisin myös käydä kurssin sisällönsuunnitteluun liittyen, valokuvien, yms. asetteluun – mikään ammattikuvaaja en kuitenkaan ole. Tämä on se, mihin myös seuraavaksi tähtään ja katson, löytyykö esim. Työväenopistolta tähän sopivaa kurssia, tai sitten nettikurssikin sopii. Etätyöskentely on minulle tuttua jo entuudestaan ja olen aikaisemmin joitain lyhyitä kursseja suorittanut etänä.

Ensimmäisen työviikon jälkeen

Ensimmäisen työviikkoni jälkeen suuntaan ”kentälle” töihin, sillä sain työkokeilupaikan eräästä isosta valaisinalan yrityksestä. Tälle yritykselle voin tehdä töitä etänä, ja heillä on tarvetta juuri sellaiselle työntekijälle, minkälaisia työtehtäviä olen hakemassa. Heillä on myös tulevaisuudessa tarjota töitä yrityksessään.

Suunta siis kohti uutta ja mielenkiintoista elämää kohti alkaa. Iso kiitos tästä kuuluu myös Kuntoutuskeskus Kankaanpäälle, sekä heidän ammattitaitoiselle henkilökunnalleen! Ilman teitä en olisi osannut löytää juuri tätä minulle itselleni sopivaa työtä ja ammattia.

Aurinkoista kevään jatkoa!

T. Sanna ”Anarko” Aaltonen

 Tiesitkö?

Kela tarjoaa monenlaisia ammatillisen kuntoutuksen palveluja, joissa etsitään uutta ammatillista suuntaa elämälle moniammatillisen tiimin avulla. 16-29-vuotiaat nuoret voivat hakea ammatilliseen kuntoutukseen ilman lääkärinlausuntoa ja hakemuskaavakkeen täyttöä suullisella hakemuksella! Lue lisää: https://www.kela.fi/ammatillinen-kuntoutus tai https://www.kuntke.fi/teak/

Meillä ammatillisen kuntoutuksen palveluista vastaa kuntoutuksen ohjaaja ja työelämän asiantuntija Jari Lehtonen, jari(a)lehtonen@kuntke.fi