Vaikeavammaisten yksilöllinen laitoskuntoutus  

Aikuisten neurologinen linja

Aikuisten tules- ja reumalinja

Aikuisten yleislinja

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on järjestänyt yksilöllistä vaikeavammaisten laitoskuntoutusta vuodesta 1991 lähtien. Kuntoutuskeskuksessa on hoitohenkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden.


Kohderyhmä

Neurologiset sairaudet (mm. AVH, MS, ALS, Parkinson, CP, selkäydinvammat, lihassairaudet), tuki- ja liikuntaelinsairaudet, reumasairaudet sekä vammojen/tapaturmien jälkitilat, jotka rajoittavat liikunta- ja toimintakykyä.

  • haluat korostaa yksilöllisiä tavoitteita kuntoutuksessasi 
  • haluat kohentaa tai ylläpitää toimintakykyäsi 
  • haluat motivoitua itsehoitoon, saada uusia virikkeitä ja kokea elämyksiä 

Hakeutuminen

Vaikeavammaisen kuntoutusjaksolle Kelasta voi hakea alle 65-vuotias henkilö, joka saa korotettua tai ylintä vammaistukea tai eläkettä saavan korotettua tai ylintä hoitotukea. Kuntoutusta haetaan Kelan KU 104 lomakkeella. Liitteeksi tarvitaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma tai B-lausunto, jossa on suositus kuntoutuksesta. Hakemus toimitetaan asuinkunnan Kelan toimistoon. Mikäli et ole vaikeavammainen tai olet yli 65-vuotias, saatat olla oikeutettu harkinnanvaraiseen kuntoutukseen.

Kuntoutukseen voi hakeutua myös vakuutusyhtiön, valtionkonttorin, terveydenhuollon kautta tai itsemaksavana. Asiakkaat kutsutaan noin 4 viikkoa ennen kuntoutusjakson ajankohtaa.

Kuntoutuksen toteutus

Kuntoutusjakson pituus on pääsääntöisesti 14–28 vrk
Yksilöllinen ohjelma rakentuu ennakkokyselyn, kuntoutussuunnitelman ja alkututkimusten perusteella. Jakson alussa kuntoutujan kanssa laaditaan yksilölliset tavoitteet ja luodaan voimavarat huomioiva henkilökohtainen ohjelma .
Kuntoutusjakso sisältää yksilöllisten terapioiden lisäksi myös ryhmässä tapahtuvia toimintoja mm. liikunta-, toiminta-, peli- ja kuntosaliryhmiä sekä luentoja ja ryhmäkeskusteluja.. 

Katso lisätietoja hakemisesta Kelan sivulta

Avaa esite tästä! 

 

Katso video harjoittelusta kävelykuntoutuksessa

Katso video harjoittelusta  Armeo Spring -laitteella

 

 

Pikkuallas5568

Ota yhteyttä:

Tuotevastaava, Fysioterapeutti    Maria Santti, puh 044 7008 519 

Kuntoutussihteeri
Tarja Lammi
Puh 050 3947 524

Kelankaari 4, 38700 Kankaanpää puh. 02 57 333 etunimi.sukunimi@kuntke.fi