Kelan kuntoutusta

Kuntoutus

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tuottaa kuntoutusta noin 150 motivoituneen ammattilaisen voimin. Meille voit hakeutua kuntoutukseen esimerkiksi Kelan, Valtiokonttorin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksaen.

Tarjoamme laadukasta yksilö- tai ryhmämuotoista kuntoutusta sekä sopeutumisvalmennuskursseja aikuisille, nuorille ja lapsille. Kuntoutusosaamisemme kattaa koko elämänkaaren 1-vuotiaasta sydänlapsesta sotaveteraaniin.

Asiakkaamme ihastuvat Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä henkilökunnan ammattitaitoon ja ystävällisyyteen sekä toimivaan ja mukavaan miljööseen. Tärkein tavoitteemme kuntoutuksessa on tuottaa asiakkaillemme parempaa ja toimivampaa arkea.

Tutustu kuntoutuspalveluihimme, hakuohjeisiin ja ota yhteyttä kysyäksesi lisää! Tutustu myös kuntoutusesitteeseemme klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

esitekuvake

Yksilökuntoutus

Yksilölliset kuntoutusjaksot omaan kuntoutussuunnitelmaan ja henkilökohtaisiin tavoitteisiin perustuen.


Kuntoutus- ja sopeutumis-valmennuskurssit

Kelan kurssimuotoinen kuntoutus monille eri sairausryhmille sekä omaishoitajille.


Kuntoutusta mielen hyvinvointiin

Kelan kuntoutuskurssit ja avokuntoutuskurssit mielen hyvinvointiin aikuisille ja nuorille.


Työelämän palvelut

Valikoima Kelan kuntoutuspalveluja työelämän tukemiseksi erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin.


Ikäihmisten kuntoutus

Geriatriset kuntoutuspalvelut toimintakyvyn tukemiseksi yksilö- ja ryhmämuotoisena kuntoutuksena.


Kuntoutusta itse maksaen

Valmiit ja yksilöllisesti räätälöidyt palvelupaketit ilman lähetettä kuntoutukseen tuleville.


Kysymyksiä?

Miten kuntoutukseen pääsee?

Kuntoutukseen voi hakeutua esimerkiksi Kelan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sekä itse maksaen.

Yksilökuntoutukseen voit hakea ympäri vuoden. Kuntoutuskursseillekin voit hakea heti löydettyäsi itsellesi sopivan kurssin, mutta viimeistään 6–8 viikkoa ennen kurssin alkua.

Kelan kuntoutukseen haetaan seuraavasti:

 1. Täytä Kelan kuntoutushakemus
  • Hakemus KU104, mikäli haet vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.
  • Hakemus KU132, mikäli haet moniammatillista yksilöllistä kuntoutusta.
  • Merkitse kuntoutuspaikkatoiveeksi Kuntoutuskeskus Kankaanpää.
 2. Liitä hakemuksen mukaan joko kuntoutussuunnitelma, B-lääkärinlausunto tai vastaava lääketieteellinen selvitys, josta selviää kuntoutukseen hakeutumisen peruste, toimintakyky sekä suositeltu kuntoutus. Mikäli sinulla ei vielä ole tällaista, hakeudu sinua hoitavalle julkisen terveydenhuollon lääkärille ja kerro kuntoutustarpeestasi.
 3. Toimita hakemus liitteineen Kelan toimistoon.

Tarvittaessa kuntoutustoimistomme neuvoo kuntoutukseen hakemiseen liittyvissä asioissa. Soita kuntoutustoimistoon, p. 050 394 7524 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tarja.lammi@kuntke.fi.

Kun Kela tekee päätöksen, tieto myönteisestä päätöksestä tulee sekä sinulle että meille. Lähetämme sinulle kutsun pääsääntöisesti noin kuukautta ennen kuntoutuksesi alkua tai tilanteen mukaan.

Vakuutusyhtiön maksamaan kuntoutukseen hakeutuminen

Kysy kuntoutusmahdollisuuksista ja hakemisesta tarkempia tietoja omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Neuvoja hakemiseen

Kuntoutustoimistomme väki neuvoo mielellään kuntoutukseen hakemiseen liittyvissä asioissa. Soita kuntoutustoimistoon, p. 050 394 7524 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tarja.lammi@kuntke.fi.

Yliopistollisissa ja keskussairaaloissa sekä terveyskeskuksissa toimii eri sairausryhmiin erikoistuneita kuntoutusohjaajia, joiden luo voi hakeutua kuntoutusta koskevissa asioissa. Kuntoutusohjaajat sekä sosiaalityöntkijät osaavat myös ohjata kuntoutushakemusten täyttämisessä.

Tiesitkö?

Yliopistollisissa ja keskussairaaloissa sekä terveyskeskuksissa toimii eri sairausryhmiin erikoistuneita kuntoutusohjaajia, joiden luo voi hakeutua kuntoutusta koskevissa asioissa. Kuntoutusohjaajat osaavat myös ohjata kuntoutushakemusten täyttämisessä.

Tietoa kuntoutusasiakkaillemme

Oletko tulossa meille kuntoutukseen? Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa kuntoutusjaksoasi varten.

Matkajärjestelyt

Kuntoutuja huolehtii itse matkajärjestelyistä, mutta Kelalta voi hakea matkakorvausta. Omalla autolla tulevalle meillä on runsaasti parkkitilaa. Julkisia kulkuvälineitä käyttäen Kankaanpäähän pääsee linja-autolla, ja linja-autoasemalta on matkaa Kuntoutuskeskukseen noin 1,5 km. Taksin voi tilata numerosta (02) 572 000. Lähin rautatieasema on Parkanossa, josta matkaa Kankaanpäähän tulee noin 45 km.

Hyödyllisiä linkkejä:

Google maps – katso sijainti ja suunnittele reitti
Matkahuolto – linja-autojen aikataulut
VR – juna-aikataulut
Kankaanpään taksien omat numerot
Kela – taksin tilausohjeet

Saapuminen vuorokautta aikaisemmin

Voit halutessasi saapua Kankaanpäähän jo kuntoutusjaksoa edeltävänä päivänä. Kuntoutusta edeltävän yön majoitus maksaa 32 euroa. Mikäli joudut saapumaan Kuntoutuskeskukseen edellisenä päivänä liikenneyhteyksien takia tai terveydellisistä syistä, voit hakea Kelalta yöpymisrahaa.

Varaathan majoituksen etukäteen, p. (02) 57 333.

Lisäpalvelut

Voit varata kuntoutusjaksollesi omakustanteisia lisäpalveluja laajasta valikoimastamme. Tutustu hemmotteluhoitoihin ja varaa täällä!

Mukaan otettavaa

 • Kela-kortti
 • itselläsi olevat alle vuoden vanhat ja tutkimuksen kannalta olennaiset lääkärinlausunnot, terapia- ja tutkimuslausunnot (esim. puheterapia, neuropsykologia, toimintaterapia) sekä laboratoriovastaukset
 • käyttämäsi lääkkeet ja niiden reseptit
 • hoito-ohjeet ja apuvälineet (liikkumisen, toiminnan ja kommunikaation)

Lisäksi

 • mukava vapaa-ajan asu
 • ulko- ja sisäliikuntaan soveltuvat varusteet, myös jalkineet sekä vaihtovaatteita
 • uimapuku
 • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet

Saapuminen

Lähettämässämme kutsussa on mainittu kuntoutusohjelman alkamisaika. Tullessasi ilmoittaudut vastaanottoon, josta saat tarkemmat ohjeet. Tulopäivänä on infotilaisuus, jossa kerrotaan kuntoutusjaksoon liittyvistä käytännön asioista ja tutustutaan taloon. Huoneen saat käyttöösi klo 14.

Asuminen

Asiakkaat majoittuvat kahden hengen huoneissa. Huonevarusteluun kuuluu radio, tv ja puhelin sekä pyyhkeet ja vuodevaatteet. Henkilökohtaista pyykkiäsi voit pestä ja kuivata kolikolla toimivalla koneella. Päärakennuksessa toimii maksuton Wlan-yhteys.

Avustettavat asiakkaat majoittuvat erityisvarustetuissa huoneissa, ja heillä on tarvittaessa ympärivuorokautinen avustuspalvelu. Pyykinpesusta huolehtii tarvittaessa osaston henkilökunta.

Omainen mukaan

Omainen voi tulla mukaan kuntoutusjaksollesi viettämään aikaa kuntoutuskeskuksen palveluiden pariin. Omaisen majoitusta voit tiedustella  vastaanotosta, p. (02) 57 333.

Ruokailu

Täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas, välipala ja päivällinen. Kuntoutukseen kuuluvia aterioita voit halutessasi täydentää kahvion herkullisella tarjonnalla. Erityisruokavaliot tarkennetaan kuntoutusjakson alkamispäivän infotilaisuudessa.

Vapaa-aika

Iltaisin ja viikonloppuisin on ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Omatoimisesti käytettävissä ovat hyvät ulkoilumahdollisuudet, allastilat, kuntosalit, liikuntasali, asiakaskirjasto ja asiakastietokoneet.

Ravintola Kangaspolussa on viikoittain tiistaitanssit sekä torstain karaokeilta. Näiden lisäksi järjestetään erilaisia tähti-iltoja ja konsertteja.
Voit täydentää kuntoutusjaksoasi lisäpalveluilla ja hemmottelulla. Talossamme on tarjolla mm. kampaajan, parturin, kosmetologin ja hierojan palveluita. Tee varauksia tai kysy lisätietoa vastaanotosta, p. (02) 57 333.

Kuntoutusjakson päättyminen

Lähtöpäivänä huoneet luovutetaan yleensä klo 12:een mennessä, ja ohjelma päättyy viimeistään klo 16. Lähtiessäsi saat osallistumistodistuksen vastaanotosta. Sinulla on mahdollisuus ruokailla vielä lähtöpäivänä myös päivällispöydästä.

Vakuutukset

Kuntoutusasiakkaat on vakuutettu lakisääteisellä potilasvakuutuksella, joka on potilasvahinkolain mukainen lakisääteinen vakuutus. Se korvaa Suomessa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen henkilövahingon potilasvahinkolain mukaisesti.

Kuntoutuskeskuksen oma vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus korvaa tapaturmat, jotka sattuvat kuntoutujille, tutkimuksiin tuleville ja kuntoutuskeskuksessa vierailulla oleville henkilöille tai kuntoutujille järjestetyillä retkillä ja niihin kuuluvilla edestakaisilla matkoilla. Laitoksen oma tapaturmavakuutus korvaa tapaturman hoitokulut enintään 8 410 euroon saakka. Vakuutus ei sisällä sairauspäivärahaa.

Puhelin

Oman puhelimen lisäksi sinut tavoittaa tarvittaessa vaihteemme välityksellä, p. (02) 57 333. Toivomme sinulle soitettavan ennen klo 22:ta.

Pankki ja posti

Talossamme ei ole pankkiautomaattia, joten halutessasi kannattaa varata käteistä mukaan etukäteen. Pankki- ja luottokortit käyvät meillä toki maksuvälineinä. Posti lähtee talostamme arkipäivisin. Sinulle voi osoittaa nimellä varustettua postia talomme osoitteeseen:

Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Kelankaari 4, 38700 KANKAANPÄÄ.

Vierailijat

Läheisesi ovat tervetulleita käymään tervehtimässä sinua kuntoutusjaksosi aikana. Vierailijoiden kanssa voit kuntoutusajan ulkopuolella esimerkiksi lounastaa tai nauttia kahvit kahviossa tai harrastaa jotain yhdessä.

Potilasasiamies

Potilasasiamiehen tehtävänä on neuvoa potilaan oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä ja toimia potilaan oikeuksien edistämiseksi. Hän neuvoo, miten menetellään, jos potilas tai hänen omaisensa on tyytymätön annettuun hoitoon tai kohteluun. Potilasasiamies neuvoo potilasta tai omaista potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa ja avustaa tarvittaessa muistutuksen, kantelun ja valituksen tekemisessä.

Kuntoutuskeskus Kankaanpään potilasasiamies:

sairaanhoitaja Johanna Holmström-Lauri,
p. 050 394 7516.

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä!

Kuntoutustoimisto,
p. 050 394 7524 (kuntoutusasiat)

Vastaanotto,
p. (02) 57 333 (majoitusasiat)